MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ NA MESTU NESREĆE: Tragedija u rudniku kod Zaječara FOTO

17:14

03.11.2023

Podeli vest:

Printscreen

Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović Handanović stigla je na mesto gde se desila tragedije u rudniku kod Zaječara.

Printscreen

– Danas se dogodila tragedija u rudniku Lubnica, na separaciji u kojem su izgubljena dva života. Želim da izrazim najdublje saučešće porodicama preminulih radnika. Naša misao i molitve su s njihovim najbližima u ovim teškim trenucima – rekla je ministarka i dodala:

– Uviđaj inspektora za rudarstvo je trenutno u toku kako bi se razjasnili okolnosti ovog nesrećnog događaja. Ova nesreća je duboko potresla nas kao državu i resorno ministarstvo, i posvetićemo se inspekciji, i donošenju neophodnih mera kako bismo obezbedili sigurno okruženje za sve radnike u svim rudnicima. Ponavljam svoje najiskrenije saučešće porodicama preminulih radnika, i obećavam da ćemo preduzeti sve što je u našoj moći kako bismo osigurali siguran i odgovoran rudarski sektor. Posao rudara je među najrizičnijim na svetu i mene je ova nesrećna i lično duboko potresla, jer sam sama dete rudara i sećam se svog oca koji je svaki dan kada je išao na posao govorio da je rudarski posao takav da svaki dan odlaziš na njega i ne znaš da li ćeš se vratiti.

Printscreen

Podsetimo, u rudniku Lubnica, u okviru JP PEU Resavica, dva radnika su nastradala na separaciji prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

Separacija je objekat na površini, iznad rudnika.

(Pančevac/Novosti)

TRAGEDIJA U RUDNIKU LUBNICA KOD ZAJEČARA Dva radnika poginula a jedan povređen na separaciji prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.