NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR: Još jedan Srbin uhapšen na Jarinju zbog navodnog ratnog zločina

13:57

18.11.2023

Podeli vest:

printscreen/Kosovo online

Na prelazu Jarinje danas je uhapšen Slaviša Nedeljković (59), zaposlen u Poreskoj upravi u Čačku. On je danas sa suprugom krenuo u selo u blizini Vučitrna, kako bi posetili roditelje i rodbinu njegove supruge.

– Slaviša živi u Mojsinju živi od 1999. godine, krenuo je u tazbinu u selo Gojbulje kod Vučitrna. Na Jarinju su našu kontrolu prošli normalno, međutim na kosovskoj su njega izdvojili, strinu ostavili na punktu da čeka a njega odveli, kažu i južni deo Kosovske Mitrovice – priča Miloš Nedeljković, Slavišin bratanac koji je sa još nekoliko rođaka iz Mojsinja krenuo put Kosova i Metohije.

– On je uhapšen na samom punktu, pod navodnim optužbama za ratne zločine u Vučitrnu, isto kao i raniji koje su privodili pre njega, poput hapšenja Slađana Trajkovića – priča Miloš koji se trenutno nalazi na putu za KiM, zajedno sa Slavišinim sinom.

On kaže da je Slavišina supruga, nakon hapšenja muža, ostala sama na punktu, čekajući da po nju dođu rođaci koji žive na Kosovu.

Miloš kaže da stričeva i njegova porodica 25 godina žive u Mojsinju selu kod Čačka. Slaviša Nedeljković je po obrazovanju diplomirani ekonomista i već duži niz godina radi u Republičkoj poreskoj upravi u Čačku.

Osumnjičeni je upućen u policijsku stanicu i očekuje se da će biti saslušan u prisustvu branioca, a u saradnji sa nadležnim organima biće preduzeti svi dalji postupci, saopštila je kosovska policija.

NASTAVLJA SE KURTIJEVO MALTRETIRANJE SRBA Advokat Miljković potvrdio: Dušanu Obrenoviću produžen pritvor za još dva meseca VIDEO

(Pančevac/RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.