ZELENA PIJACA PUNA ROBE I KUPACA

Veliki broj slavljenika požurio je na pijace kako bi slavska trpeza na vreme bila pripremljena. Birao se šaran, smuđ, som kao i bela riba.

21:22

16.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Uoči najmasovnije slave u Srbiji, Svetog Nikole, pančevačka “Zelena pijaca” puna je robe i kupaca. Najtraženiji artikli su riba i povrće.

Na pančevačkoj „Zelenoj pijaci“ počele su pripreme za najveću srpsku slavu, Svetog Nikolu. Veliki broj slavljenika požurio je na pijace kako bi slavska trpeza na vreme bila pripremljena. Birao se šaran, smuđ, som kao i bela riba.

„Imamo sve vrste rečne ribe osim kečige. Ljudi obično prave šarana, čorbu, prženu ribu, uz to neku salatu“, kaže Duško Savić, prodavac.

Sa obzirom na to da je Sveti Nikola posna slava pored ribe najviše se kupuje i povrće. Prodavci su se dobro pripremili za ovaj period godine, a očekuju da će  biti i više kupaca.

„Ja sam zadovoljan, dugogodišnje sam i proizvođač i prodavac, poznaju me, dolaze, kupuju po potrebi. Najviše se kupuje zeleniš a vidim i u ribarnicama riba, posna je slava“, kaže Vladislav Krišćan, prodavac na Zelenoj pijaci.

Tokom posta vernici se uzdržavaju od mesa i mlečnih proizvoda i ne jedu jaja.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.