NIŽA CENA RIBE TOKOM BOŽIĆNOG POSTA: Sve veća potražnja za ribom koja ne zahteva mnogo pripreme

19:00

18.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

Tokom Božićnog posta kupci najčešće posećuju ribarnice koje su prepune raznih vrsta ribe. Da bi imali sveže ribe, na barama se radi od jutra do mraka, a jedan od najvećih u našem kraju nalazi se u Glogonju. Ovde se godišnje proizvede više od 100 tona tovljenog šarana, a zaposleni kažu da po hladnom vremenu nije lako ući u vodu, ali posao mora da se uradi. Jedan od najstarijih, Veselin Herac, kaže da ništa nije teško kada se voli:

– Hladno je, pogotovo na nogama se oseća kako voda seče, ali nam je vlasnik obezbedio dobru opremu i može se raditi i kada su temperature u minusu. Ovde svi uživamo u pecanju i od toga živimo, pa završimo sve što treba da se uradi da kupac bude zadovoljan, kaže Herak.

Pančevac

Poslednjih godina sve je veća potražnja za ribom koja ne zahteva mnogo pripreme, a vlasnik ribnjaka u Glogonju Marijan Četnik kaže da proizvode upravo takve šarane:

– Kupci uglavnom traže ribu sa malom glavom i kratkim repom, koja nije mnogo masna i ima dosta mesa. Posebnom ishranom ribe u našem ribnjaku dobijamo upravo takve i zato su veoma tražene. Sada bi se moglo pomisliti da će riba poskupeti zbog velike potražnje, ali nije tako. Uvek u ovo vreme je i jeftinije, jer je ponuda ogromna i imamo dosta velikih ribnjaka koji sada hvataju ribu na veliko, a to utiče na nižu cenu. Imamo manji profit, a kupci dobijaju kvalitetnu ribu po nižoj ceni – zaključuje Četnik.

Pančevac

Najvažnije je da ribe ima dovoljno i da će svako moći da pripremi obrok po svom ukusu.

CENE PRASETINE U „PRASE ŠTRASE“ VRTOGLAVE: Zbog poskupljenja svinjskog mesa očekuje se i poskupljenje pečenja EVO ŠTA KAŽU U ČAČANSKIM PEČENJARAMA

(Pančevac/GJ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.