BANATSKO NOVO SELO DOBILO VRTIĆ Vitman obišla završne radove

Deca uzrasta od 3 do 5 godina imaće svoju predškolsku ustanovu u kompleksu OŠ ,,Žarko Zrenjanin“

18:45

28.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/ig

Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je završne radove na na objektu predškolske ustanove u kompleksu „OŠ Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu.

– Završavamo ovu godinu sa radovima na objektu predškolske ustanove u kompleksu „OŠ Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu i zadovoljni smo da je upravo završavamo sa ulaganjima koja se odnose na decu, brinemo o potrebama naše dece kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Banatsko Novo Selo je ostalo
poslednje naseljeno mesto koje nije imalo vrtić za mališane, uzrasta od 3 do 5 godina. Po uzoru na radove koje smo sproveli, u Banatskom Brestovcu i Dolovu, adaptacijom dela škole, omogućićemo da deca stiču svoja prva znanja i iskustva u svom rodnom mestu, rekla je Maja Vitman i dodala:

– Što se tiče radova na objektu predškolske ustanove u kompleksu „OŠ Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu , radovi su izvedeni u Aneksu dela škole u površini od 272m2 i odnosiće se na kompletno uređenje dve učionice, distributivnu kuhinju, sobu za izolaciju, uređenje hodnika sa garderoberima. Prostor je kompletno adaptiran za upis pedesetak mališana uzrasta od tri do pet godina.
Vrednost ugovorenih radova je, 13.593.918 dinara sa PDV-om. U 2024. godini najavljene su dve nove kapitalne investicije, a odnose de na izgradnju dva velika vrtića. Uradićemo projektovanje i izgradnju dva nova objekta u gradu, i to u naselju Mladost i Strelište čime bi trebalo da ukinemo listu čekanja dece. Objekti će zadovoljiti upis 400 novih mališani, i ovim putem bi trebala da se ukine lista čekanja, zaključuje Vitman.

Izvedeni su radovi na:

Rekonstrukciji dela zgrade u funkciji ostalog obrazovanja – Zgrade vrtića u predškolsku ustanovu.

Spratna visina objekta je zadržana, a rekonstrukcija se odnosila na desni prizemni deo objekta, a zahvatila je i hodnike kao i zajedničke prostore: toalete, ostavu,…

Spratna visina, čista, prizemlja je zadržana 330cm.

Planiranom rekonstrukcijom se ostalo u gabaritu objekta. Porušene su postojeće svlačionice u učionici i pregrađena je učionica na dva dela. Takođe se izgradila soba za izolaciju i rekonstruisana je ostava u priručnu kuhinju za ceo objekat, otvareni su novi prolazi ka toaletima za decu.

Unutrašnja stolarija je kompletno promenjena i ugrađena i nova gde je to bilo potrebno, sanirani su podovi i plafoni, urađene nove podne obloge u celom objektu.

Planiranom rekonstrukcijom je stvoren prostor za decu vrtićkog uzrasta od 3-5 godina, kapaciteta oko 50 korisnika, podeljenih u dve celodnevne grupe.

Rekonstrukcijom je ukinuta jedna velika učionica (u kojoj je škola održavala časove fizičkog pre izgradnje sportske hale, kasnije je služila za dnevni boravak) i formirani su prostori za potrebe predškolske
ustanove:

    • Dve sobe za boravak dece
    • Toaleti
    • Garderobe za decu
    • Soba za izolaciju
    • Kuhinja za distribuciju obroka

Stekla se mogućnost da se poveća broj korisnika za dve grupe i da ceo objekat bude u funkciji predškolske ustanove.

Pregradni zidovi urađeni su po sistemu „knauf“ ili slično, novi podovi od laminata i keramike, spušteni plafoni od gipskartonskih ploča sa protivpožarnom zaštitom, unutrašnja stolarija PVC, a obrada zidova
od keramike ili malterisana sa bojenjem poludisperzivnom bojom, u zavisnosti od namene prostora.

(Pančevac)

STEVANOVIĆ: Ovo je budžet Pančeva za 2024. godinu!

SKUPŠTINA GRADA PANČEVA: Budžet za 2024. jednoglasno usvojen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.