BESPLATNA REHABILITACIJA U BANJAMA ZA PENZIONERE: Pio Fond raspisao konkurs do 25. januara!

08:26

17.01.2024

Podeli vest:

Freepik

PIO Fond raspisao je oglas za podnošenje prijava za odlazak na besplatnu rehabilitaciju korisnika penzija za ovu godinu. Konkurs je otvoren do 25. januara, a zainteresovani mogu da se prijave u penzionerskim organizacijama čiji ne moraju da budu članovi. Jedan od uslova je da penzija ne prlazi iznos od 39.850 dinara.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno stacioniranim ustanovama i banjsko klimatskim lečilištima imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 39.850 dinara. Pravo imaju i devizni penzioneri koji nemaju druga lična primanja, kaže Tanja Vergić Topić, direktorka PIO Fonda, filijala Pančevo.

– Mogu i korisnici inostranih penzija koji imaju našu penziju po domaćim propisima i deo penzije iz inostranstva uz uslov da da u zbiru te dve pezije ne prelaze iznos od 39.850 dinara. 10 dana traje oporavak, u banjama Srbije, prijavljuje se u udruženjima penzionera, tamo se popunjava obrazac a uz to je potrebno da se dostvi penzioni ček. Ako su u pitanjupenzioneri koji imaju deo i inostrane penzije oni dostavljaju i dokaz koja je visina te inostrane penzije.

Osim ovih neophodno je da penzioneri koji žele ispune i uslov da nisu u skorije vreme koristili pravo na besplatnu rehabilitaciju.

– Mogu podneti prijavu samo oni korisnici penzija koji to nisu učinili od 2020. geodine. Znači 2020, 2021, 2022. i 2023. godine nisu koristili besplatnu rehabilitaciju.

Od ove godine, PIO Fond je uveo i novine za korisnike koji imaju pravo na pomoć i tuđu negu, naglašava Tanja Vergić Topić.

– Oni koji koriste tuđu negu i pomoć mogu da dobiju i pratnju koja će ići sa njima. Njima je plaćen boravak i prevoz kao i korisniku

Prijava za odlazak u banje o trošku PIO Fonda počela je 9. i trajeć sve do 25. januara.

– Do 25. januara se podnose prijave, a od 24. dana od zatvaranja konkursa idu rezultati na koje može da se podnese prigovor nadležnoj komisiji u roku od 5 radnih dana od objavljivanja rang liste.

Prilikom prijavljvanja penzioneri mogu da dostave i kopiju lekarske dokumentacije, ali Tanja Vergić Topić naglašava da to nisu u obavezi da urade. PIO Fond odlučujuje o tome u koju banju odnosno lečilište će penzioneri biti upućeni.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PREDSEDNIK SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI Evo koji još vaučeri stižu za građane!

DRŽAVA PONOVO DAJE VAUČERE ZA SUBVENCIONISANI ODMOR Novi vaučeri će biti odobreni tokom maja ili juna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.