JUBILARNA 30. POBEDA U NIZU Đoković posle drame slavio protiv Australijanca!

14:15

17.01.2024

Podeli vest:

Najbolji teniser planete, Novak Đoković slavio je protiv Alekseja Popirina 3:1 u setovima (6:3, 4:6, 7:6 (7), 6:3) u 2. kolu Australijan opena, a pritom došao je do jednog impresivnog rekorda prvi igrač planete.

Đoković je pobedom nad domaćim teniserom upisao impresivnu i jubilarnu 30. pobedu u nizu na Australijan openu, gde nema poraz od 2018. godine.

Ujednačen je bio početak meča. Prvi set, koji je trajao 38 minuta dobio je Novak Đoković. Nakon uvodnih 3:3 i nekoliko prilika da rivalu oduzme set, uspeo je to Đoković u devetom gemu, nakon čega je set rutinski dobio.

Treba istaći sjajan servis srpskog tenisera koji je iskoristio lošiji servis Popirina, a pritom, na svoj bio neprikosnoven. Realizovao je 14 poena na prvi servis, od ukupno 15, od toga 13 je osvojio u nizu.

Zaigrao je znatno bolje Aleksej Popirin u nastavku, a neshvatljivo pao Novak. Probudila se publika, ali i domaći teniser, u četvrtom gemu uzeo je servis srpskom teniseru, odmah ga potvrdio za 4:1. Znatno drugačija igra Novaka vićena je u drugom setu. Lošije je servirao, a to je dalo samopouzdanje rivalu.

Uspeo je u devetom gemu Novak da anulira prednost rivala, ali je odmah u narednom poklekao na svoj servis, te je Popirin imao 1:1 u setovima (4:6)

Što se statistike tiče, znatno lošije je Novak servirao, ubacio u drugom setu 59 procenata prvog servisa (16/27, a od toga realizovao 10). Ista situacija bila je sa drugim, ubacio je samo 5 od 11.

Dosta ujednačen bio je treći set. Čuvali su obojica svoj servis, a pred šesti gem usledila je kraća pauza zbog medicinskog tajm-auta. Žalio se Popirin na probleme sa levim listom. Ali to ga nije mnogo omelo. U desetom gemu imao je četiri set lopti, Đoković je tada izveo je pravu magiju, spasao ih sve, a potom u taj-brejku došao do vođstva 2:1 u setovima.

Ravnopravni su bili i u četvrtom setu. Đoković je u petom gemu uvideo sa tribina navijača koji je pokušavao da ga isprovocira, usledila je kratka prepirka, a na kraju je Đoković pozvao nepristojnog Australijanca da siđe na teren, da nastave razgovor, što on naravno nije imao nameru da učini. U šestom gemu napravio je prvi teniser planete brejk, potom ga potvrdio i rutinski se plasirao u treće kolo Australijan opena.

(Pančevac/Novosti)

ĐOKOVIĆ PRVI NOSILAC NA AUSTRALIJAN OPENU Ovako izgleda ovogodišnja lista!

NEOČEKIVANA DRAMA Novak odigrao najduži meč 1. kola na Grend slemu i savladao Hrvata posle velike borbe!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.