PREMINUO DEJAN MILOJEVIĆ

Srpski trener umro od posledica srčanog udara u 46. godini

21:25

17.01.2024

Podeli vest:

Printscreen//RTS

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević je preminuo nakon što je doživeo srčani udar u Solt Lejk Sitij.

Podsetimo, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i aktuelnom članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo su Voriorsi u predstojećoj noći, između srede i četvrtka, od 3 sata po našem, srednjeevropskom vremenu, trebalo da igraju sa Jutom.

Međutim, do tog meča neće doći. On je odložen od strane čelnika lige, a nedugo zatim „Sport klub“ je objavio da je Dejan Milojević preminuo.

Podsetimo, Milojević je iz restorana, gde je bio sa saradnicima predvođenim Stivom Kerom, glavnim trenerom Golden Stejta, hitno prebačen u bolnicu, u kojoj je operisan.

A članovi stručnog štaba „ratnika“ ne samo da su do kasnih sati ostali u bolnici zbog svog kolege iz Srbije, već ću rano jutros odmah pohitali u tu zdravstvenu ustavnu, da iznova budu uz Dejana Milojevića. Nažalost, ta podrška, kao i rad medicinskih radnika, nije bila dovoljna…

Dejan Milojević – biografija za ponos
Milojević je od 2021. godine radio u Golden Stejtu, s kojim je osvojio i NBA ligu u sezoni 2021/2022.

Osim trenerskih uspeha, Dejan Milojević je imao i dobre rezultate kao igrač, pošto je čak tri puta bio MVP ABA lige sa Partizanom, tri puta je bio šampion Juba lige, dok je dva puta poneo i titulu najboljeg strelca u ovom takmičenju.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Veoma je cenjen zbog rada sa mladim igračima, naročito na „visokim“ pozicijama, a upravo je pod njegovom komandnom palicom i Nikola Jokić izrastao u košarkaško čudo, najpre u Megi, a potom se otisnuo u NBA gde je dvaput bio MVP prvenstva, a onda najkorisniji igrač finala.

STRAŠNO! Dejan Milojević doživeo težak srčani udar u Americi! Košarkaški trener hitno hospitalizovan!

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.