DOĐOH, VIDEH, POBEDIH Veliki uspeh najmlađih fudbalera Železničara na turniru u Sarajevu

12:40

18.01.2024

Podeli vest:

INSTAGRAM(FK Železničar.omladina

Dođoh, videh, pobedih – tako bi se u najkraćem moglo opisati učešće najmlađih fudbalera Železničara na velikom međunarodnom turniru u Sarajevu.

Talentovani pančevački klinci su na najlepši način predstavljali su svoj klub i grad Pančevo, a svojim kućama vratili su se okićeni medaljama.
Generacija „Željinih” dečaka rođena 2011. najviše je pokazala. Ovi superklinci su najpre savladali OŠN Gomila stijena iz BiH sa 2:0, potom su ubedljivo pobedili NK Kurilovec iz Hrvatske sa 11:0, a potom je oružje morala da položi i Župa iz Nikšića – 1:0 za Železničar.

U daljem toku takmičenja oni su trijumfovali sa 3:0 nad Svobodom iz Slovenije, istim rezultatom su u četvrtfinalu porazili i hrvatski NK Rovinj, a onda su u polufinalu savladali NK Moslavinu sa 6:0. U velikom finalu Železničar je sa 1:0 savladao Crvenu zvezdu iz Užica. Za najboljeg igrača turnira u ovoj generaciji proglašen je Vuk Prčulj.

Na pobedničko postolje penjali su se i Željini dečaci rođeni 2012. Oni su u prvom kolu igrali nerešeno sa Primoštenom 1:1, potom su savladali NK Nur sa 4:0, pa onda i NK Trinski sa 5:1. U prvoj utakmici elminacione faze, Železničar je pobedio NK Savinu sa 2:1, a onda i OFK Gol sa 1:0. U polufinalu je usledio poraz od ODR-a sa 0:2, ali već u borbi za treće mesto dečaci iz Pančeva ponovo su bili na pobedničkom koloseku. Savladali su ŠF Sporting sa 2:1 i tako zaslužili pehar namenjen trećeplasiranom timu.

Željin tim dečaka rođenih 2013. ostvario je skor od dve pobede i jednog poraza.

Sjajni su bili i desetogodišnjaci: najpre su igrali nerešeno sa Igmanom 0:0, potom su savladali NK Trnje sa 1:0, a onda istim reszultatom i Jedinstvo. U osmini finala, u duelu Železničara i NK-a Špansko nije bilo pobednika (1:1), a posle boljeg izvođena penala radovali su se dečaci iz Pančeva. Pohod „male dizelke” potom je zaustavila NK Jelsa koja je slavila pobedu od 3:0.

Lep utisak ostavili su i najmlađi dečaci (2015). Oni su odigrali tri utakmice, dva puta su teren napuštali uzdignutih ruku, a jednom su bili poraženi.
„Ekspdeciju” Železničara u Sarajevu činili su i treneri Nikola Svilarević, Alen Čakara, Slobodan Spaskovski, Dragan Alavanja i Petar Počuča.

(Pančevac/FK Železničar)

5 ŽENA I 78 MUŠKARACA PLIVAĆE SUTRA ZA ČASNI KRST

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.