NOLE NASTAVLJA ODBRANU TITULE Protiv Argetinca Ečeverija pokazao igru koja je nedodirljiva za njegove protivnike

09:19

19.01.2024

Podeli vest:

Najbolji teniser sveta i desetostruki osvajač Australijan opena Novaka Đoković u trećem kolu svladao je  Tomasa Ečeverija.

Rutinom šampiona sa 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) savladao je 24-godišnjeg Argentinca Tomasa Martina Etčeverija, igrača s 32. mesta na svetskoj listi, neskriveno zanesenog istorijskim podvizima svog najvećeg uzora, a kadrog da mu se ozbiljnije suprotstavi tek kada se potpuno rasteretio u prvom međusobnom ogledanju na najznačajnim pozornicama.

Ishod poslednjeg seta je upravo bio slika njegove zadnje nade, kada je psihološki teret pao na Đokovića koji je na pragu uspeha trebalo da uloži i najveći napor.

Đoković je kao i na prethodna dva meča vrebao priliku da u prvom setu brejkom neuhvatljivo odmakne. Ona mu se stvorila za vođstvo s 4:2.

Tu je sudbina prvog seta i prelomljena. Najbolji teniser sveta je istrajao do njegovog kraja.

 

Branilac titule i prvi reket sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod ka 11. trofej u Melburnu, mada se u prva dva kola suočio sa ozbiljnim otporom silno motivisanih protivnika usled kojeg je na terenu morao da ostane duže nego što je to možda želeo.

Đoković je prvi grend slem u sezoni otvorio pobedom nad talentovanim kvalifikantom iz Hrvatske Dinom Prižmićem (6:2, 6:7, 6:3, 6:4). I u drugom kolu je izgubio drugi set i spasavao četiri set-lopte u trećem, ali je savladao domaćeg tenisera Alekseja Popirina (6:3, 4:6, 7:6, 6:3).

Đokovićev protivnik u trećoj rundi Otvorenog prvenstva Australije biće argentinski teniser Tomas Martin Ečeveri (24), trenutno 32. na ATP listi.

Argentinac je u prva dva kola veoma sigurno, bez izgubljenog seta i bez potrebe da igra taj-brejk, pobedio dva veterana – Britanca Endija Marija (6:4, 6:2, 6:2) i Gaela Monfisa iz Francuske (6:4, 6:4, 6:4).

Bolji iz duela Đokovića i Ečeverija u četvrtom kolu Australijan opena igraće protiv pobednika meča u kojem se sastaju mladi Amerikanac Ben Šelton i Francuz Adrijan Manarino.

(Pančevac/Sportal)

JUBILARNA 30. POBEDA U NIZU Đoković posle drame slavio protiv Australijanca!

NEOČEKIVANA DRAMA Novak odigrao najduži meč 1. kola na Grend slemu i savladao Hrvata posle velike borbe!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.