ZBIRKE ZA MALU MATURU U KNJIŽARAMA OD 24. JANUARA: Za pripremu maturanata 1.500 zadataka

14:57

22.01.2024

Podeli vest:

Freepik

Kako bi učenici osnovnih škola u Srbiji imali dovoljno vremena da se sopstvenim tempom dobro pripreme za polaganje male mature, koja im predstoji, zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i izbornog testa (koji obuhvata zadatke iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije) za pripremu osmaka za završni ispit, zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, u prodaji su od 24. januara.

Zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, izdanja iz matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika sadrže po 450 zadataka, dok kombinovana zbirka iz pet izbornih predmeta sadrži po 120 zadatka po predmetu, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Kako navode priređivači publikacija, osnovni zadatak zbirki je da đacima približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje.

– Ukoliko osmaci budu marljivo vežbali, zbirke im mogu garantovati uspeh na maloj maturi, jer je u izradi zadataka učestvovalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa fakulteta – kažu priređivači zbirki. – Njihovo iskustvo obezbeđuje da zadaci budu u skladu s nastavnom praksom, obrazovnim standardima i željama za dalje školovanje.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižarama širom Srbije. Sve tri zbirke zajedno koštaju 1.600 dinara.

Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 600 dinara, dok zbirka za matematiku i kombinovana zbirka koštaju po 500 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji je i publikacija sa testovima sa završnih ispita prethodnih godina.

PONOVO RADI E-RAČUN ZA STRUJU: Dostavljene obaveze za decembar

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.