ZALET SA KIPRA ZA SUPERLIGAŠKI OPSTANAK Železničar u subotu protiv Spartaka

10:32

26.01.2024

Podeli vest:

FK Železničar

Fudbaleri Železničara ulaze u završnu fazu priprema na Kipru. Izabranici Nenada Mijailovića, igraće u subotu 27. februara protiv Spartaka iz Subotice prijateljsku utakmicu i tu bi trebalo da se vide već konture tima za prvu utakmicu u nastavku sezone.

Do sada su Pančevci na Kipru odigrali tri utakmice, u prvoj su savladali Ksilotombu 4:0, zatim Lehiju iz Gdanjska sa 6:0, dok su jednini poraz doživeli od Mladosti iz Lučana 2:0.

Igrači Železničara rade u dobroj atomosferi, ispunjavaju sve zadatke i hvataju zalet za sve ono što ih očekuje od 10. februara kada će biti nastavljena superligaška trka za bodove.

Naime, od  17. januara, „ekspedicija” najuspešnijeg pančevačkog sportskog kolektiva se nalazi na Kipru, gde sprovodi najvažniji deo priprema za operaciju „opstanak u eliti”.

Dan pre polaska na put, u prvoj kontrolnoj utakmici, na Sportskom centru „Mladost”, Železničar je nadvisio Zvijezdu 09 iz Stanišića. Videlo se da su momcima noge teške, olovne, da pluća još uvek nisu napunjena kiseonikom, ali i pored toga, bila je to odlična provera za „Željine” prvotimce i dobar putokaz Nenadu Mijailoviću i članovima stručnog štaba…
Videlo se i da su se Pančevke i Pančevci uželeli dobrog fudbala, pa je po sunčanom, ali i prohladnom danu, na tribinama Sportskog centra „Mladost” bilo oko 300 gledalaca, koji su imali šta da vide. Možda se i nije uživalo u lepoti fudbalske igre, ali glavni cilj je ispunjen. Dobro se trčalo, uvežbavane su neke taktičke zamisli, a i rezultat je lep: Železničar – Zvijezda 09 3:1 (0:1).
Gosti su poveli u poslednjem napadu u prvom poluvremenu, i to golom iz jedanaesterca, ali je drugi deo meča doneo potpuni preokret.
Lokosa je izjednačio na 1:1 u 68. minutu, potom je Pavlov bio precizan s bele tačke, a konačan rezultat je postavio Maisa posle dobre asistencije Jovanovića.
„Želja” je u prvom poluvremenu igrao u sastavu: A. Stanković, Maisa, Obradović, Lakićević, Konatar, Hajdin, Knežević, Đorđević, Ivić, Lokosa i Grgić. U nastavku meča priliku su dobili i: Lukić, Purtić, V. Stanković, Jovanović, Zuvić, Čižik i Pavlov.
Osvanuo je i 18. januar. I baš na veliki praznik – Krstovdan „dizelka” s Tamiša je započela svoju misiju na Kipru.
Po lepom i sunčanom vremenu, na temperaturi od 19 stepeni, momci su odradili prvi trening, a posle podne ih je čekao još jedan…
– Imamo odlične uslove u Larnaki. Verujem da će igrači ispuniti sve zadatke koje pred njih postavlja stručni štab i da ćemo spremno dočekati nastavak sezone u Superligi – javio se s Kipra direktor pančevačkog superligaša Nenad Bojković.
Železničar na pripremama u Larnaki ispred uprave kluba predvode direktor Nenad Bojković i sekretar Goran Mihajlov, a „ekspediciju” čine i šef stručnog štaba Nebojša Petrović, treneri Nenad Mijailović, Ivica Milutinović, Ivan Ilijevski i Stefan Radulović, te medicinski tim u sastavu: Miloš Cvetanović, Ivona Japundža i Kristijan Malečkar. Ekonom je Damir Stanimirović, a igrački kadar sačinjavaju: Milan Mijatović, Ognjen Lukić, Aleksandar Stanković, Vojislav Stanković, Marko Gajić, Bojan Balaž, Stefan Obradović, Marko Konatar, Ivan Lakićević, Stefan Hajdin, Mateja Zuvić, Stefan Purtić, Dušan Pantelić, Aleksandar Đorđević, Branislav Knežević, Dario Grgić, Lazar Romanić, Strahinja Jovanović, Jevgen Pavlov, Mirko Milikić, Pavel Čižik, Kristijan Radović, Entoni Lokosa, Veljko Mirosavić, David Ivić i Ndiaje Maisa.
U prvoj kontrolnoj utakmici na „rajskom ostrvu” tim iz Pančeva je za rivala imao drugoligaša iz zemlje domaćina i razlika u klasi je bila evidentna. Rezultat je ostao u drugom planu, ali kontrolne utakmice se i ne igraju zbog njega.
Stručni štab „Želje” je imao priliku da još jednom proveri formu svih igrača, da uvidi na čemu treba posebno raditi, da osmisli nešto novo… Neka ostane zabeležen i rezultat: Železničar–Poks 4:0 (3:0).
Golove za naš tim su postigli: Lazar Romanić, Aleksandar Đorđević, Jevgen Pavlov i Entoni Lokosa.
Trener Nenad Mijailović je odlučio da utakmicu započne tim u sastavu: Milan Mijatović, Marko Konatar, Stefan Obradović, Vojislav Stanković, Veljko Mirosavić, Branislav Knežević, Aleksandar Đorđević, Ndiaje Maisa, Dario Grgić, Lazar Romanić i Dario Grgić. U drugom poluvremenu boje „Želje” su branili: Aleksandar Stanković, Mirko Milikić, Bojan Balaž, Marko Gajić, Stefan Hajdin, Stefan Purtić, Pavel Čižik, Ivan Lakićević, Mateja Zuvić, David Ivić i Entoni Lokosa.
U nedelju, 21. januara, fudbaleri Železničara su odradili i drugi kontrolni meč u okviru priprema na Kipru i ostvarili ubedljiv trijumf, ali…
– Došlo je do greške organizatora. Trebalo je da igramo s drugim timom poljske Lehije, a na teren su istrčali omladinci tog kluba. Ova utakmica nikome nije donela ništa, bolje je da smo odradili trening. Ipak, hvala momcima što su muški odigrali utakmicu. Idemo dalje, nastavljamo po planu, a već naredni meč, protiv Mladosti iz Lučana, biće prava slika naše trenutne forme – rekao je trener Železničara Nenad Mijailović.
Dešavaju se i takve stvari na pripremama… Bilo kako bilo, svi momci su maksimalno profesionalno odradili svoje obaveze!
Neka ostane zabeleženo da je „Želja” trijumfovao sa 6:0 i da su golove postigli: Stefan Obradović, Lazar Romanić, Strahinja Jovanović, Pavel Čižik i David Ivić (dva).
Najupečatljiviji detalj utakmice svakako je bio evrogol mladog Pavela Čižika, momka koji je prošao omladinsku školu Železničara i koji je pokazao da polako stasava u odličnog igrača.
„Dizelka” je utakmicu na Kipru protiv Mladosti iz Lučana odigrala u sredu, kada je ovaj broj „Pančevca” već bio zaključen, a do povratka u Pančevo (28. januara) odmeriće snage i s bugarskom ekipom Botev.
(Pančeva/A.Živković )
 NOVI BROJ NEDELJNIKA „PANČEVAC“ OD DANAS NA KIOSKU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.