HUAVEI SE OPRAŠTA OD ANDROIDA: HARMONIOS NEKST JE OVDE!

13:49

31.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Huavei želi da se oprosti od Androida. Tehnološka kompanija je najavila svoj novi operativni sistem.

Kineska tehnološka kompanija Huavei dala je značajnu najavu: odvaja se od Androida i pokreće sopstveni operativni sistem HarmoniOS NEKST. Ova vest je objavljena na nedavnoj konferenciji za programere kompanije, prenosi “Nektpit”. Iu Chengdong, izvršni direktor Consumer Business Group u Huavei, sam je predstavio sistem.

HarmoniOS NEKST: Više od brzine
Iu Chengdong tvrdi da Harmoni kernel radi tri puta lakše od Androida 14 zahvaljujući novom izvornom mehanizmu. Ali brzina nije sve. Izvršni direktor Huaveja ističe još dva važna aspekta : bezbednost i veštačku inteligenciju (AI).

HarmoniOS NEKST je dobio tri bezbednosna sertifikata, od kojih je najviši bio na nivou kernela. Pored toga, Huavei može lako da prati – ako ne i prevaziđe – trenutnu konkurenciju kada je u pitanju veštačka inteligencija.

Outlook za HarmoniOS NEKST
HarmoniOS NEKST je trenutno još uvek u fazi pregleda programera. Prva konačna verzija se očekuje u četvrtom kvartalu 2024. godine. Za potrošače, to znači da će budući Huavei pametni telefoni raditi samo sa HarmoniOS Nekt aplikacijama.

(Pančevac)

Evo u kojem gradu najviše kupuju AUTOMOBILE, a evo gde je interesovanje najmanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.