TAKEROV INTERVJU SA PUTINOM O KOJEM PRIČA SVET: Evo šta je Putin rekao o Srbima, ratu u Ukrajini i šta mu je cilj

11:15

09.02.2024

Podeli vest:

printskrin Taker Karlson netvork

Američki voditelj i novinar Taker Karlson uradio je intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji je emitovan na sajtu novinara i na Iksu.

– Da li je ovo tolk-šou ili ozbiljan razgovor? – pitao je Putin Takera na početku intervjua.

Pre toga, voditelj je pitao Putina zašto je rekao da je postoji mogućnost da Amerika izvede iznenadni napad, kada se oglasio pre početka SVO. Ruski lider je rekao da nije rekao tako nešto.

Putin je rekao da je ozbiljno postavio pitanje Takeru jer zna da se novinar bavi istorijom. Posle toga, ruski lider je objasnio istorijski kontekst sukoba u Ukrajini.

Princ Oleg je 882. godine došao u Kijev i pomerio prestonicu iz Novgoroda u Kijev, čime je Rusija dobila dve prestonice.

Krštenje Rusije se desilo 988. godine kada je princ Vladimir prihvatio pravoslavlje.

– Pojavili su se oblici ruske državnosti – podsetio je Putin.

Crnomorski region, koji je stečen za vreme Katarine II, nikada nije imao nikakve istorijske veze sa Ukrajinom, podsetio je ruski predsednik.

On je posebno podsetio da su tokom formiranja Sovjetskog Saveza boljševici stvorili Sovjetsku Ukrajinu, koja još uvek nije postojala, dok je Vladimir Lenjin insistirao da republike imaju pravo da se otcepe od SSSR-a.

Ranije je Putin primetio da je Odesa ruski grad i da „svi to dobro znaju“.

Šef ruske države je istakao da je ceo jugoistok Ukrajine uvek bio proruski orijentisan i da su to istorijske ruske teritorije.

Putinov poklon Takeru
Ruski predsednik Vladimir Putin predao je američkom novinaru Takeru Karlsonu fasciklu sa kopijama pisama Bogdana Hmeljnickog, koji se obratio Varšavi zahtevajući poštovanje prava stanovništva zemalja koje se danas zovu Ukrajina.Tokom intervjua, ruski lider je napomenuo da predaje istorijske dokumente kako bi potvrdio svoje reči o istoriji ruske države.Hmeljnicki je, podsetio je Putin, pisao Varšavi zahtevajući da se poštuju prava ruskog stanovništva, a nakon što je dobio odbijenicu, počeo je da piše Moskvi sa zahtevom da ih „uzme pod jaku ruku moskovskog cara“.Kako je primetio ruski predsednik, dokumente poklanja novinaru kao uspomenu

.

Rusija i Ukrajina će se pre ili kasnije dogovoriti
Rusija i Ukrajina će se pre ili kasnije dogovoriti, saopštio je Putin. Putin je rekao da želi da se situacija u Ukrajini reši putem pregovora.

Ukrajinci se i dalje osećaju kao Rusi, a to što se dešava je element građanskog rata, objasnio je on.

Rusija nije mogla da ostane pasivna u situaciji sa Donbasom, rekao je ruski predsednik.

– Pa, kako da ne pokažemo zabrinutost zbog onoga što se dešava? Sa naše strane to bi bila zločinačka nepažnja – rekao je Putin.

Ukrajina je donela odluku da odustane od pregovora sa Rusijom po nalogu iz Vašingtona, sada SAD treba da isprave tu grešku. Kako je istakao: Ukrajina je počela rat, cilj Rusije je da ga završi.

– Rusija za sada nije postigla cilj specijalne vojne operacije, jer je jedan od njih – denacifikacija: zabrana različitih neonacističkih pokreta – objasnio je on.

Tokom pregovora u Istanbulu, Moskva i Kijev dogovorili su se da se neonacizam neće gajiti u Ukrajini i da će biti zakonski zabranjen u zemlji, otkrio je Putin.

Hit rasprava sa Takerom
Ruski predsednik Vladimir Putin je, komentarišući eksplozije Severnog toka, rekao da CIA nema alibi.Na pitanje novinara Takera Karlsona ko je digao Severni tok u vazduh, Putin je odgovorio:- Vi, naravno.
Novinar je odgovorio da je tog dana bio zauzet.- Vi lično možda imate alibi, ali CIA nema takav alibi – naglasio je Putin.

Taker je Putina pitao zašto ne pokaže dokaze da je CIA to uradila kako bi izvojevao propagandnu pobedu, na šta je ruski lider odgovorio je da je veoma teško pobediti SAD u propagandnom ratu jer one kontrolišu sve svetske medije.

On je podsetio da su pregovori bili skoro završeni, ali je Kijev odbacio ove sporazume kada su se ruske trupe povukle iz Kijeva.

Ruski predsednik rekao je da je upozorio svog američkog kolegu Džoa Bajdena na opasnost da Vašington podrži procese koji su se odigrali u Ukrajini pre početka specijalne operacije.

Putin nije ulazio u detalje razgovora sa Bajdenom, ali je primetio da mu je više puta govorio da SAD prave veliku grešku istorijskih razmera podržavajući procese u Ukrajini i odgurujući Rusiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tucker Carlson (@tuckercarlson)

NATO može da prizna kontrolu Rusije nad novim teritorijama, postoje opcije, ako postoji želja, kaže ruski lider.

– Zapad je počeo da shvata da je nemoguć strateški poraz Rusije – neka razmisle šta dalje da se radi, mi smo spremni za dijalog – poručio je Putin.

Rusija je 2014. godine bila primorana da uzme Krim pod svoju zaštitu, jer je poluostrvo bilo u opasnosti, objasnio je on.

Izjave da će Amerikanci morati da ratuju sa Rusijom ako se obustavi pomoć Kijevu jeftina su provokacija, rekao je ruski lider.

O Srbiji

Rusija nije mogla da ne ustane u odbranu Srbije tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu sa Takerom Kalrsonom koji je ceo svet iščekivao.

– Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima; nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba,  jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama – rekao je Putin komentarišući kako je NATO prekršio obećanje Rusiji da se neće širiti na istok, a što je u srži tekućeg konflikta s Ukrajinom

Kako je rekao, SAD su se uprkos tome odlučile na kršenje međunarodnog prava i bombardovanje Beograda.

– Time su SAD otvorile Pandorinu kutiju. Štaviše, šta je rečeno kada je Rusija protestovala i izrazila svoje negodovanje? Povelja UN i međunarodno pravo su zastareli. Sada se svi pozivaju na međunarodno pravo, ali su tada počeli da govore da je sve zastarelo – rekao je Putin.

Putin je kazao da su Jeljcina ismevali da je alkoholičar, ali da je bivši ruski lider dobro razumeo šta je Zapad uradio napadom na Srbiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tucker Carlson (@tuckercarlson)

Nemačka ćuti
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je iznenađen ćutanjem Berlina u situaciji sa sabotažom na Severnom toku.

Rusija je spremna da snabdeva Evropu gasom preko preživelog gasovoda Severni tok

– Severni tok 2 je oštećen, ali jedna cev je živa i zdrava i može da snabdeva Evropu gasom, ali Nemačka je ne otvara. Spremni smo, izvolite – rekao je Putin.

 

(Pačevac/Novosti/tuckercarlsonnetwork)

 

VUČIĆ SA SEDNICE SB UN POSLAO SNAŽNU PORUKU SVETU Odlukama Prištine vrši se progon Srba, mi nismo ničija marioneta

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.