SPREČENA KATASTROFA NA VRŠAČKOM AERODROMU: Poljski požar juče umalo zapalio njihovu benzinsku pumpu

11:28

20.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram/ tcaviationacademy

Na vršačkom aerodromu, koji pripada Trening-centru Vazduhoplovne akademije, juče se odvijala prava drama. Kako „Novosti“ saznaju, veliki poljski požar, koji se potpomognut vetrom brzo širio sa okolnih oranica, stigao je na svega dvestotinak metara od aerodromske benzinske pumpe, koja je bila puna goriva.

Brzom i efikasnom reakcijom odeljenja za održavanje aerodroma, kao i gradske vatrogasne jedinice, sprečena je velika katastrofa, koja je mogla da ima neslućene razmere.

Sve se događalo u ponedeljak oko podneva. Lokalizacija i gašenje požara, koji je bio u rasponu od oko pola kilometra, trajala je četiri sata.

Vatrena stihija nije ušla na teritoriju Trening-centra, ali je bila alarmantno blizu. Stigla je do drenažnog kanala, koji je, srećom, nedavno bio čišćen, pa je zaustavio dalje prodiranje plamena. Stvar je ublažio i vetar, koji je u najkritičnijem momentu počeo da duva na drugu stranu.

Prema rečima Miološa Đokića, rukovodioca vršačkog Trening-centra, ovo je već treći poljski požar ove godine koji je pretio njihovoj imovini. On apeluje na poljoprivrednike da ne pale žetvene ostatke, već da primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer na taj način štite i svoje zemljište i tuđu imovinu i živote.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.