8 MILIONA DINARA ZA UDRUŽENJA OSOBA SA INVALIDITETOM Grad Pančevo nastavlja da finansira inavlidske organizacije

18:49

21.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Grad Pančevo je lokalna samouprava koja posebno finansira invalidske organizacije kaže Ružica Antić, predsednica Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, što je dobro jer se onda obezbeđuju sredstva i za programske i projekte aktivnosti. Ona ističe da je saradnja sa gradom veoma bitna jer finansira rad sekretara koji je značajan za ovu organizaciju.

– Mi i organizacija gluvih imamo plaćene sekretare od kada postojimo, a postojimo 77 godina. Oni to vrednuju, mi bez sekretara ne možemo da funkcionišemo jer je administracija jako obimna i mi članovi možemo da budemo aktivni, ali bez sekretara ne možemo. Oni to imaju u vidu, rekla je Ružica Antić – predsednica Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih.

Slobodan Stefanović, predsednih Udruženja invalida rada grada Pančeva, kaže da zahvaljujući pomoći grada i finansiranju oni uspevaju da svake srede organizuju likovnu radionicu koja je jedna od najvažnijih aktivnosti ovog Udruženja.

– Mi u zadnje vreme, nekoliko godina unazad konkurišemo redovno sa našim projektima I redovno dobijamo novac. Zadovoljni smo zato što retko ko hoće da prizna da grad Pančevo daje sredstva, a daje ih. Imamo izuzetno saradnju sa resorom gradskog većnika Milenka Čučkovića.

– Ove godine samo za normalno funkcionisanje Udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom grad Pančevo je iz budžeta opredelio 8 miliona dinara, kaže Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Mi smo za sva naša udruženja koja postoje a bave se osobama sa invaliditetom u gradskom budžetu obezbedili 8 miliona dinara za potrebe njihovog normalnog funkcionisanja. A za programske aktivnosti, dakle za sve one programe koje će imati još dodatnih 5 miliona. Sva Udruženja koja rade sa osobama sa invaliditetom, sa posebnim potrebama imaju dovoljno sredstava za samo funkcionisanje tokom ove godine rekao je Milenko Čučković – gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Prošle godine grada Pančevo je u okviru projektnog finsiranja Međuopšinskoj organizciji slepih i slabovidih dodeli sredstva za radionicu u okviru koje su se pravile novogodišnje čestitke na Brajevom pismu, a organizovane su i psihološke radionice ističe Ružica Antić.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVO: Savez slepih obeležio Svetski dan belog štapa

NAOČARE ZA SLEPE I SLABOVIDE Fantastičan izum mladog srpskog inovatora

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.