MILIĆ IZ MINISTARSTVA NAUKE U CENTRU ZA TALENTE NA DIVČIBARAMA

21:00

07.03.2024

Podeli vest:

Rct Mihajlo Pupin

Jovan Milić, posebni savetnik ministra dr Jelene Begović, obišao je 16. Koloniju matematičara i programera, koja je održana u okviru Pančevačkog dečijeg odmarališta „Divčibare“.

Milić je tom prilikom razgovarao i sa dr Dragoljubom Cucićem, direktorom Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva.

„Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin kroz koloniju mladih matematičara i programera okuplja više od 90 mladih talenata, budućih naučnika. Nama je kao predstavnicima Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija važan rani razvoj dece. Znate, Centar za talente predstavlja prva vrata na koja mladi talenti pokucaju, a Fond za mlade talente, koji je deo našeg ministarstva ih strpljivo čeka na polovini njihovog puta“, poručio je Milić prilikom posete Centru.

Milić je razgovarao sa nastavnicima koji rade sa talentovanim učenicima, a prisustvovao je i nastavi iz jednog predmeta.

„Impresivan je način na koji nastavnici pristupaju talentovanim učenicima. Ta kreativnost, ljubav i profesionalna etika je nešto što pokazuje da naše društvo ide u pravom smeru. Nekada sam i sam bio polaznik pomenutih kampova i znam koliko je važna podrška u ranom razvoju“, zaključuje Milić.

Podsetimo, predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija su u prethodnom periodu obišli sve Centre za talente u Srbiji te u saradnji sa kolegama u Fondu za mlade talente razmatraju mogućnosti za rešavanje višedecenijsko problema centara.

Milić je posetio i Maglian kampus, koji predstavlja jedinstveni co working prostor na planini Maljen. U okviru kampusa radi veliki broj mladih programera i produkt menadžera.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.