BIOGRAFIJA MILOŠA VUČEVIĆA Dobitnik je više PRIZNANJA i nosilac ORDENA

17:24

30.03.2024

Podeli vest:

Printscreen

BEOGRAD – Miloš Vučević, koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio danas za mandatara nove Vlade Srbije, predsednik je Srpske napredne stranke (SNS) i potpredsednik aktuelne vlade i ministar odbrane, te nekadašnji dugogodišnji gradonačelnik Novog Sada.

Rođen 1974. godine u Novom Sadu, Vučević je pohađao Osnovnu školu „Vasa Stajić“ u Novom Sadu, a potom je završio Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosečnom ocenom 8,84.

Po završetku studija, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane.

Advokaturom se bavi od 1999. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

Predsednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsednika GO SNS u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine i 2017. godine.

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine i treći put, što se dogodilo prvi put u istoriji tog grada.

Potpredsednik SNS postao je 2021. godine, a za lidera stranke izabran je 2023. godine, kada je Vučić odlučio da ode sa čela stranke.

Vučević je dobitnik više priznanja, među kojima je i Povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije 2014. godine.

Iste godine dobio je i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević”, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dobitnik je i priznanja „Bela golubica“ u okviru programa „Tesla Global foruma“.

Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske, kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke za izuzetan doprinos razvoju duhovnog i crkvenog života, a 2022. godini dobio je i najveće priznanje Srpske pravoslavne crkve – Orden Svetog Save drugog stepena.

Pored pravnih nauka, istorija i geografija su njegove omiljene društvene oblasti.

Govori engleski jezik. Oženjen je Majom, otac Mihaila i Danila.

TAČNO U 17 SATI VUČIĆ OBJAVIO Miloš Vučević je novi mandatar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.