VATRA STAVLJENA POD KONTROLU Sve raspoložive snage na terenu, u selu Rasište u toku dogašivanje

19:59

01.04.2024

Podeli vest:

RINA

Bajina Bašta – Veliki šumski požar koji je izbio jutros na teritoriji sela Rasište kod Bajine Bašte zahvaljujući hrabrim vatrogascima, konačno je stavljen pod kontrolu.

Na terenu su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica. U pomoć su im pritekle kolege iz Nacionalnog parka Tara i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajine Bašte.

– Teren je veoma nepristupačan pa je gašenje bilo otežano, a dodatni problem pravio je jak vetar. Požar je sada stavljen pod kontrolu i to zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca, koji su me izvestili da su uprkos teškom terenu, uspeli da požar lokalizuju u suprotnom, požar bi bio mnogo većih razmera jer su u pitanju četinari, kazala je za RINU Vesna Đurić, predsednica opštine Bajina Bašta.

Ona dodaje da je do požara najverovatnije došlo zbog spajanja žica na banderama usled jakog vetra što je izazvalo njihovo varničenje.

– Ipak tačne podatke o uzroku požara imaćemo kada akcija gašenja bude u potpunosti završena, najvažnije je da nema ugroženih ljudi i domaćinstava”, kazala je Đurić.

(Pančevac/RINA)

HAOS KOD PRIJEPOLJA Ogroman šumski požar guta sve pred sobom, meštani u velikom strahu

VELIKI POŽAR U NOVOM SADU U naselju Veternik gori kuća, dim kulja na sve strane! Tri vatrogasne ekipe na terenu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.