PANČEVAČKA BALERINA NIŽE USPEHE: Mina Madžarević (14) briljirala na 2 međunarodna takmičenja

14:16

10.04.2024

Podeli vest:

Baletska škola "Dimitrije Parlić"

Mina Madžarević, četrnaestogodišnja učenica prvog razreda srednje baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva (odsek klasičan balet), u klasi profesorke Svetlane Bučevac, na dva međunarodna rangirana i svetski priznata takmičenja u periodu od nekoliko meseci ostvarila je značajne rezultate.

Prvi uspeh Mina je ostvarila na čuvenom međunarodno takmičenje „YAGP 2024. Competition“, koje se više od 25 godina održava u Njujorku. U nadmetanju, koje je ove godine održano je 17. januara putem interneta, Madžarevićeva je u kategoriji Juniora (12 – 14 godina), u jakoj konkurenciji od 130 takmičara, od mogućih 100 osvojila 88,88 bodova, i dobila pozitivne i podsticajne kritike renomiranih članova žirija, koji su konstatovali igrački potencijal, talenat, veoma dobru tehniku. Posebno treba istaći pohvale Natalije Baškatova iz moskovskog Baljšoj Teatra, koja je  veoma visoko ocenila Mininu baletsku igru.

Sledeće značajno takmičenje na kome je mlada pančevačka balerina nastupila bilo je „Vienna international ballet experience“,  održano od 25 – 27. marta. Mina je u Beču, u velikoj konkurenciji kategorije „Ballet Professional Junior I“ uspela da osvoji treću nagradu i tako postane prva učenica baletske škole iz Srbije kojoj je to pošlo za rukom.

To da Minini uspesi nimalo ne iznenađuju, te da treba očekivati nove i još veće, potvrđuju reči njene profesorke Svetlane Bučevac:

Bez dileme, za svoj uzrast Mina ima dobru baletsku tehniku, motivisanost za svakodnevni naporan rad, izražajnost, tancovalnost, talenat, što potvrđuju i njeni rezultati. Njenu bisernu darovitost i posvećenost treba negovati i stalno usavršavati.“

(Pančevac)

CREPAJA: Održana promocija nove knjige karikaturiste Nikole Petkova

RŠUM ODUŠEVIO PUNU SALU DECE U STARČEVU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.