BELA CRKVA U ponedeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi

17:48

14.04.2024

Podeli vest:

Pixabay

Druga ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u ponedeljak, 15. aprila, od 10 do 14 časova u Tehničkoj školi „Sava Munćan“, u Beloj Crkvi.

Pozivaju se svi dobrovoljni davaoci krvi, da se odazovu u što većem broju na ovu akciju davanja krvi i još jednom pokažu svoju humanost, onda kada je to najpotrebnije.

Akciju sprovodi mobilna ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i opštinska organizacija Crvenog krsta Bela Crkva.

Crveni krst Bela Crkva u toku godine obeležava 36 do 40 važnih datuma. Dobrovoljno davalaštvo krvi jedna je od najznačajnijih akcija koje organizuje ova humanitarna ustanova, istakao je sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić.

– U celom Južnom Banatu sakupimo otprilike 420-450 jedinica godišnje. Do recimo 2018. Godine krv su skupljali Pančevci, međutim posle nekih reformi sada to radi transfuziološka služba iz Novog Sada, oni imaju 45 opština i rade najbolje moguće, ali jednostavno ne mogu sve da stignu. Sledeća akcija će nam biti 15 aprila, i očekujemo između 50 i 100 davalaca krvi.

Crveni krst Bela Crkva organizuje samo četiri akcije sakupljanja krvi godišnje i to na tri meseca: u januaru, aprilu, julu i oktobru. Akcije se organizuju uvek ponedeljkom u Tehničkoj školi.

– Puno toga ima da se kaže o tome, a najvažnija stvar je da vodimo računa od koga uzimamo krv, Bela Crkva ima kao i mnoga mesta u Južnom Banatu uglavnom stariju populaciju, mladi su uglavnom otišli u gradove, tako da gledamo da svaki put imamo predavanja u srednjim školama kako bi što više dece shvatilo značaj davanja krvi.

(Pančevac)

SADA JE PRAVO VREME DA POSADITE JAGODE U SAKSIJAMA Negujte ih na ovaj način i imaćete ukusne voćke na balkonu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.