POČETAK USPEŠNE SARADNJE Izviđači iz Pančeva posetili Vojnu akademiju

18:00

16.04.2024

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane

Udruženje  „Veterani 72. specijalne brigade“ i izviđači iz Izviđačkih odreda „Crne Rode“ i „Janošik“ iz Pančeva imali su priliku da istraže život i rad na Vojnoj akademiji i upoznaju se sa prednostima koje nudi školovanje u vojnim školama.

Pored prezentovanja nastavnih planova i programa vojnih škola posetiocima je organizovan i obilazak dela nastavnih, sportskih i kulturnih kapaciteta. Sagledavanjem različitih aspekata vojnog obrazovanja, gosti su današnjom posetom kroz interaktivne sadržaje i druženje sa kadetima Vojne akadimije, učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ dodatno obogatili svoja znanja i iskustva.

Obilazak spomen sobe Vojne akademije, koja čuva 174 godine dugu tradiciju, bio je prvi korak u upoznavanju ove vojne visokoškolske institucije. U kabinetu topografije i geografije prikazane su veštine i sposobnosti koje budući oficiri i podoficiri stiču kroz obrazovni proces upotrebom savremenih nastavnih sredstava. Predstavljanjem kapaciteta za bavljenje sportom u Sportskom centru gostima je prikazan značaj fizičke spremnosti i timskog duha.

 

U središtu pažnje i najzanimljiviji deo posete bio je prikaz rada izviđačke sekcije i sekcije streljaštva. Kroz izradu šatora od šatroskih krila, pakovanja šatroskih krila i vezivanja čvorova mladi izviđači su imali priliku da osete jedanstvenu povezanost sa vojničkim životom i uporede ga sa radom u svojim Odredima. Prikaz rada streljačke sekcije pružio je uvid u zavidnu obučenost kadeta i učenika u gađanju vazdušnim naoružanjem.

Ova zajednička aktivnost ne samo da je omogućila posetiocima da osete deo svakodnevice na Vojnoj akademiji, već i označila početak uspešne sradnje.

(Pančevac/Ministarstvo odbrane)

Pronađeno telo zastavnika Vojske Srbije nestalog tokom vežbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.