SAJAM OBRAZOVANJA U TŠ 23. MAJ: Novi trogodišnji smer pedikir-manikir od sledeće školske godine

09:57

23.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Od 12 do 14 sati u pančevačkoj Tehničkoj školi „23.maj“ danas će se održati tradicionalni Sajam obrazovanja. Na sajmu će se maturantima osnovnih škola predstaviti sve srednje škole na teritoriji grada Pančeva.

– Sa ciljem da se budućim srednjoškolcima predstave različite mogućnosti kada je o izboru srednje škole reč, Tehnička škola „23. maj“ tradicionalno organizuje Sajam obrazovanja. Maturanti svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva pozvani su da dođu, kaže direktorka Tehničke škole, Marija Petković.

– Ono što je dobro je da učenici maturanti dođu i da se informišu. Biće predstavljeni svi smerovi, sva područja rada, kako područja rada u našoj školi, tako i u drugim školama. Dolazi Gimnazija „Uroš Predić“, Medicinska škola, Poljoprivredna škola, Ekonomska škola, Elektrotehnička škola, a pridružiće nam se i škola „Mara Mandić““, rekla je direktorka Tehničke škole, Marija Petković.

Posetiocima sajma će škola domaćin predstaviti svaki obrazovni profil na veoma zanimljiv i kreativan način.

– Profesori će izvesti neki eksperiment u laboratorijama, To je tradicija i učenicima bude jako interesantno. Frizeri će predstaviti svoj salon, Grafičari će predstaviti čuveni kabinet 13, gde se odvija praktična nastava. Pored toga, iz područja rada geodezija i građevinarstvo će predstaviti svoj kabinet 26, i svu opremu koju koriste u nastavi. Pekari će spremiti neke svoje proizvode u školskoj pekari, tako da mislim da ćemo se dobro predstaviti“, ističe Petković.

Inače, od naredne školske godine Tehnička škola „23. maj“ otvoriće i poseban trogodišnji smer pedikir-manikir. Tako će postati šesta srednja škola u Srbiji koja u ponudi ima ovaj obrazovni profil. Svu opremu potrebnu za ovaj smer finansira Grad Pančevo.

(Pančevac/RTV Pančevo)

TEHNIČKA ŠKOLA NABAVILA NOVE ORMANE ZA PRIPREMNU LABORATORIJU: Grad Pančevo izdvojio je 500 hiljada dinara! Najvažnija bezbednost dece, ali i kvalitetna nastava

ZAJEDNICI ZAJEDNO: Pančevačkim školama 16,5 miliona dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.