PANČEVAČKI ŠAHOVSKI GENIJE OSVOJIO 2 MEDALJE

Ilija Serafimović bio je deo reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope u rešavanju šahovskih problema, gde je osvojio dva trofeja

18:08

24.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Mladi Pančevac, internacionalni majstor, Ilija Serafimović kao deo reprezentacije Srbije učestvovao je na Prvenstvu Evrope u rešavanju šahovskih problema u Nemačkoj i osvojio dva trofeja.

Nemački grad Hagen od 19. do 21. aprila bio je domaćin 17. prvenstva Evrope u rešavanju šahovskih problema. Boje Srbije branili su velemajstori Bojan Vučković, Vladimir Podinić, Miodrag Mladenović i mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović.

Mladi Ilija Serafimović je zablistao i sa ovog takmičenja doneo u Pančevo, osim ekipnog srebra još jedan trofej. Sa osvojenih 74,5 poena od mogućih 90, zauzeo je 9. mesto u ukupnom plasmanu, ali i zlatnu medalju u konkurenciji juniora do 23 godine.

Rezultatima na ovom prvenstvu popravio je rejting za više od 20 poena i došao do rekordnih 2.515 bodova čime je trenutno dostigao 16. mesto na svetskoj listi i napravio još jedan korak ka tituli velemajstora.

Priliku za nove uspehe mladi Pančevac će imati već krajem jula kada će se u Letoniji održati 47. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVAČKI ŠAHOVSKI GENIJE ILIJA SERAFIMOVIĆ OTKRIO KAKO DO POBEDE: Poenta je da pronađem jedinstveni način da beli da mat crnom! FOTO

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA NAŠEG ŠAHOVSKOG GENIJA  Serafimović došao do srebra u Ligi rešavača problema

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.