RAJIĆ ČESTITAO SVIMA KOJI SU REKLI NE: Bila je potrebna velika hrabrost glasati protiv

10:32

24.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Savetnik predsednika Vlade Srbije Predrag Rajić naveo je da je „siguran da bi rezultat bio mnogo nepovoljniji po Srbiju i srpski narod da nije bilo lavovske borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Ja sam siguran da nije bilo tog napora koji je predsednik Vučić uložio sa svojim timom da bi listom ili velikom većinom države koje su bile uzdržane bile za, a da bi države koje su bile protiv bile uzdržane“, rekao je Rajić za Četvrtkom u 9 na RTS.

Čestitao je svima koji su imali hrabrosti da glasaju protiv i istakao je da je bila potrebna velika hrabrost glasati protiv kada se pogleda koje su moćne države bile kosponzori predloga rezolucije.

„Ne možete osporavati ishod kada znate kakva su pravila glasanja. Mi ovde imamo rezultate koji kažu da je manje od pola država članica Ujedinjenih nacija glasalo za tu rezoluciju. Da ne ulazimo u analize, a činjenica je da je ako pogledate države koje su glasale protiv ili bile uzdržane da je među njima tri četvrtine svetske populacije. Ali da se držimo onoga da je jedna država jedan glas, da glas Naurua vredi kao glas Kine i Indije, opet je imate situaciju da je manje od pola glasalo za“, rekao je Rajić.

Istakao je da su sponzori zatražili ovu vrstu glasanja, ali da je bilo članica EU i NATO-a koje su glasale protiv ili su bile uzdržane.

„A to držite u sebi i onda iznesete u UN zbog toga što ste pravdoljubivi i kažete da ne možete baš tako da gazite jednu Srbiju zato što smatrate da je baš sada trenutak da pošaljete poruku islamskom svetu kako niste protiv muslimana, pa ćete da glasate za rezoluciju o Srebrenici, a s druge strane dozvoljavate da se neke stvari dešavaju na Bliskom istoku i ne želite da glasate za rezoluciju o Gazi“, istakao je Rajić.

(Pančevac/RTS)

VETERANI VARDARA IZ SKOPLJA U JABUCI Čuvamo prijateljstvo, ovde se osećamo kao svoji na svome

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.