VAŽNOST PREVENTIVNIH PREGLEDA 10 pacijenata zadržano u bolnici

15:43

24.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Koliko su značajni preventivni pregledi govori podatak da je proteklog vikenda, tokom akcije samo u Centru za prevenciju Doma zdravlja, otkiveno deset pacijenta koji su odmah zadržani u Opštoj bolnici.

Sistematski pregledi su važni i neophodni, posebno za osobe srednjih godina, kako bi se sprečio razvoj mnogih bolesti koje su mogle da se drže pod kontrolom i kada nema još komplikacija. Prošlog vikenda su organizovani preventivni pregledi u celoj Srbiji, a tako je bilo i u Pančevu. U Preventivnom centru Doma zdravlja bile su velike gužve i otkriveni su pacijenti čije dijagnoze su spadale u hitne i zadržani su u bolnici.

– Bilo je preko desetak pacijenta koji su upućeni na Prijemno odeljenje Opšte bolnice. Bio je jedan drastičan slučaj gde je hemoglobin bio toliko nizak, da je čudno da nije imala simptome i odmah je zadržana na bolničko lečenje. Takve osobe ne bi smelo da čekaju akcije preventivnih pregleda, nego da se jave izabranom lekaru, jer je neophodno kliničko lečenje. Ovde je perevncija zakazana, ne bismo smeli da dozvolimo, ni mi kao profesionalci, ni sugrađani koji imaju simptome, a ne znaju koliko je njihov zdravstveni problem ozbiljan, rekla je dr Zorica Sokić direktorka Doma zdravlja.

Doktorka Sokić je najavila da će biti nastavljena akcija Prevcentivnih pregleda kao što je bilo i pre korone. Sugrađani koji žele da poslušaju savete lekara i provere svoje zdravlje mogu svakog radnog dana da zakažu pregled u Centru za prevenciju koji se nalazi u ulici Miloša Obrenovića 2.

(Pančevac/RTV Pančevo)

DOM ZDRAVLJA: Preventivni pregledi i ove nedelje!

ZDRAVSTVENA AMBULANTA STRELIŠTE Sutra preventivni pregledi kroz savetovalište za dijabet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.