MILANIN DRŽAVNI REKORD U ŠTAFETI Srebro na Prvenstvu Balkana u Izmiru

14:15

27.05.2024

Podeli vest:

AK Panonija

Prvenstvo Balkana za seniore, održano je ovog vikenda, 25. i 26. maja 2024. godine, na  stadionu Ataturk u Izmiru, Turska. 

Ovo takmičenje je okupilo 430 vrhunskih atletičara iz 21 zemlje, uključujući olimpijske, svetske i evropske šampione a srpski tim je osvojio 9 medalja.

Prvog dana takmičenja srpska reprezentacija koja je brojala 23 člana, osvojila je 7 medalja, od toga 1 zlatnu, 4 srebrne i 2 bronzane.

Atletski klub „Panonija“ iz Pančeva je u reprezentaciji Srbije predstavljala jedna od najbržih srpskih sprinterki Milana Tirnanić.

Ona je u kvalifikacijama u trci na 100m ostvarila odličan rezultat od 11:36 sekundi koji je na samo 2 stotinke od nacionalnog rekorda na 100m. Ovaj rezultat će joj sigurno doneti i dosta bodova koje skuplja za učešće ne Evropskom prvenstu u Junu mesecu u Rimu,ističe Saša Stojilović glavni trener „Panonije“.

Usled pomeranja satnice za oko 3 sata sve takmičarke su u finalu trčale malo slabije rezultate a Milana Tirnanić je zauzela petu mesto rezultatom 11:53 što joj takođe donosi solidan broj bodova za Rim.

Na kraju takmičarskog dana ženska štafeta na 4 x 100 m u sastavu: Ivana Ilić, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Katarina Vreta rezultatom 44.36 sekundi je po drugi put ovog meseca oborila zvanični državni rekord a u generalnom plasmanu je osvojena srebrna medalja.

Milanu Tirnanić  trenira, uz Slobodana Stojića i svetski poznati trener holandske reprezentacije, švajcarac Laurent Mawley, koji je inače trener svetske šampionke Femke Bol.

Ovakvi uspesi se ne pamte u panačevačkoj atletici a Milana Tirnanić svojim prelaskom u „Panoniju“ iz Pančeva ponovo potvrđuje

da je ona atletičarka svetskog kalibra te da je čekaju velika takmičenja u Rimu kao i niz trka u kojima sakuplja bodove za nastup

na Olimpijskim igrama u Parizu u avgustu ove godine. Milana je velika uzdanica svog kluba a veliku podršku joj daje i Sportski savez

Pančevo i grad Pančevo. Nju u narednom periodu očekuju pripreme u Južnoj Africi i veliki broj nastupa na 100m na stazi.

(Pančevac)

VALENTINA VICEŠAMPIONKA Prevenstvo Srbije za starije pionire i seniorsko prvenstvo na 10.000 M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.