Đoković bolji od Erbera za drugo kolo Rolan Garosa: Zadovoljan sam, odigrao sam najbolje kad je trebalo

23:22

28.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/Tennislive

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Francuzom Pjerom-Ig Erderom rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:3) i 6:4.

Uprkos tome što nije izgubio set, Đoković se poprilično namučio da savlada domaćeg tenisera i dođe do drugog kola, gde ga čeka Karbaljes Baena.

Prvi set bio je ujedno i najbolje odigran od strane srpskog tenisera kog je odlično služio prvi servis. Uspeo je da u trećem gemu dođe do brejka i bez većih održi prednost do kraja seta.

Već u prvom gemu drugog seta Đoković je ponovo oduzteo servis rivalu i tada je delovalo da je pred njim nešto lakša pobeda. Međutim, već u narednom gemu, u kom je prvi teniser sveta napravio više grešaka nego u celom prvom setu, Erder je uzvratio brejkom.

Nakon toga je francuski teniser zaigrao mnogo bolje, naročito prilikom sopstvenih servis gemova, koje je mahom osvajao sa nulom.

Sa druge strane, Đoković se poprilično mučio sa servisom u drugom setu. Teško je osvajao gemove na svoj servis, a mučila ga je i sjajna igra Erbera na mreži, čime je Francuz dokazao da je vrhunski dubl igrač.

Nizali su se gemovi bez brejka, te se ušlo i u taj-brejk u kom je ipak Đoković pokazao klasu i bez većih problema došao do drugog seta.

Takav rasplet međutim nije obeshrabrio Erbera koji je nastavio sa dobrom igrom u trećem setu. Razigrao se u tim trenucima i Đoković koji je vezivao servis gemove sa nulom, te je još jedan taj-brejk izgledao poprilično izgledno.

Ipak, u desetom gemu, Đoković je uspeo da dođe do meč lopte nakon jednog fenomenalnog udarca iz teške pozicije koji je slomio Erbera. Napravio je Francuz duplu servis grešku i na taj način završio meč koji je trajao dva sata i 33 minuta.

Novakovi prvi utisci:

Bilo je neverovatno, hvala na prisustvu. Igrao sam protiv Francuza, bilo je normalno da je publika na anjegovoj strani. Veliko je zadovoljstvo vratiti se ovde. Ovaj teren poseban za moju karijeru. Mnogo velikih bitaka, prošle godine sam osvojio trofej. To je bio najveći izazov za moju karijeru. Planina na koju se treba popeti. Ovaj meč u večernjem programu je bio poseban za mene, sasvim drugaačiji uslovi, dugačak je dan kada se čeka na meč, ali kada se dođe i izađe na ovaj teren, to je nešto posebno. Veliko vam hvala za ovaj ambijent„, kaže Novak i dodaje:

„Nisam želeo da mu dam da se vrati. Mog d akontrolišem koncentraciju. Visok je, servirao je kvalitetno posebno na drugom servisu. Bio sam u nezgodnoj situaciji, morao da nađem pravu poziciju da riterniram. U taj-brejku bilo jako važno da buem koncentrisan. da je on dobio se bila bi druga priča. taj taj-brejk je bio važan, bio sam prisutan i odigrao svoj najbolji tenis u tom trenutku“, dodao je Novak.

U razgovoru sa Aleksom Korečom podvukao je da je zadovoljan kako je sve izgledalo na terenu.

Svaki meč vidim kao priliku, ne znam koliko ću još imati prilike da igram na visokom nivou. Trudim se da uradim sve što mogu. Sjajan meč, večernja atmosfera, to je retkost ove. Počeli su prošle godine, sjajno je. Erber i je servisom zadavao mnogo problema, mnogo je miksovao ritam. Igrao je jako dobro. I ja sam igrao jako dobro, veoma sam zadovoljan svojim nastupom„, kaže Nole.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.