U nedelju 16. juna nastavak akcije BESPLATNIH preventivnih pregleda! AKCENAT JE NA DECI

15:58

14.06.2024

Podeli vest:

Pančevac

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja,  u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće, i ovoga istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

U zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina, preventivni pregledi će umesto u nedelju 16. juna, biti organizovani sedam dana kasnije, odnosno 23. juna, zbog predstojećeg verskog praznika.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno se pozivaju roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

(K1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.