NOLE POSLAO JASNU PORUKU Za dva sata savladao Čeha Koprivu i plasairao se u drugo kolo Vimbldona

09:29

03.07.2024

Podeli vest:

Printscreen

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Čeha Vita Koprivu sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 6:2) u prvom kolu Vimbldona.

Mnogi su sumnjali u Novaka Đokovića, pitali se kako će posle nedavne operacije izgledati na terenu i čemu rizik pred Olimpijske igre. Srbin je ovim izdanjem svima poslao poruku da je ipak spreman za ovakav tip izazova.

Od samog starta meča videli smo ono što raduje – za razliku od Rolan Garosa i Australijan opena, Srbin nije imao apsolutno nikakvih problema sa servisima. Naprotiv, u prvom gemu prvog seta rival nije uspeo ni da pipne lopticu.

Nametnuo je svoj ritam Đoković, a ključni gem bio je maratonski – na 2:1 videli smo čak sedam izjednačenja i šest brejk lopti, a Srbina su ozbiljno pogurali vineri iz bekhenda, kojima je slomio rivala. Usledila je potpuna dominacija i gemovi sa nulom, Čeh nikako nije uspeo da se izdigne iz ambisa u koga su ga dovele nesigurnost i loši, spori servisi, Srbin je vezao čak 15 uzastopnih poena i osvojio prvi set sa 6:1.

Drugi set je počeo tvrdo – tri izjednačenja i dve brejk šanse, a nijednu nije iskoristio Đoković. Srbin se u bitnim momentima sve više izvlačio na forhend, a glavnu razliku u Čehovoj igri činili su za nijansu brži servisi, koji mu nisu mnogo pomogli, jer je već na 1:1 Srbin iz neverovatne špage došao do brejka i vođstva od 2:1.

Prednost je sebično čuvao, tek na momente je Čeh uspevao da upiše po koji as, ali ga ubrzo i anulira duplom greškom, a srpski teniser je nastavio da niže poene. Ono što je zanimljivo – već u ovom periodu igre upisao čak tri od četiri brejka u gemu u kojem je Vit imao gem loptu, a kada je semafor pokazao velikih 5:2, bilo je jasno u kom smeru ide drugi set.

U trećem periodu igre videli smo isto ono sa početka. Iako je u nekoliko navrata Vit Kopriva pokazivao zube i sve veći otpor pogotovo u gemovima gde je Novak servirao, nije uspeo da izađe na kraj sa drugim reketom sveta, koji u pojedinim momentima jeste igrao pod ručnom, verovatno ne želeći da preoptereti koleno tek tri nedelje nakon operacije.

Nivo igre koji je pokazao ovih 119 minuta bio je i više nego dovoljan da se plasira u drugo kolo prestižnog Vimbldona, gde ga sutra čeka Džejkob Firnli, koji je u prvom  kolu bio bolji od Alehandra Moro Kanjasa.

(Pančevac/Sportal)

NOLE DANAS IZLAZI NA TEREN Evo kada će Đoković započeti pohod ka osmoj tituli na Vimbldonu

NOVA ATP LISTA Ovako su pred Vimbldon rangirani Đoković i ostali srpski teniseri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.