AP VOJVODINA: Izdvojen novac za uklanjanje DIVLJIH DEPONIJA! Na potezu su lokalne samouprave

16:32

05.07.2024

Podeli vest:

PIXABAY

Na osnovu odluke pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanje Ercega, raspisan je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za uklanjanje divljih deponija jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine. Reč je programu AP Vojvodine kojim se finansira i sufinansiranja realizacije projekata sanacije i zatvaranja nesanitarnih deponija u 2024. godini. Pravo na dodelu sredstava imaju jedinica lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine. Rok za dostavljanje prijava je 2. avgust.

Kako kažu u Sekretarijatu konkurs se odnosi na finansiranje i sufinansiranje realizacije projektnih aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine – rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija divljih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine, Zakonom o upravljanju otpadom i Programom upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022 – 2031. godine(“SlužbeniglasnikRS“,br.12/22).

Cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine i dodela sredstava za realizaciju projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada, uklanjanje divljih deponija i sanacija degradiranih površina, koji obuhvataju i aktivnosti sa ciljem sprečavanja nelegalnog deponovanja i prevenciji nastajanja novih divljih deponija na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Kada je reč o samom novcu, zainteresovane loklane samouprave mogu da računaju na ukupno 50 miliona dinara.

Z.S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.