VELIKA NAGRADA NOVOG SADA Sjajni rezultati naših strelaca SD „Pančevo 1813”,

09:15

07.07.2024

Podeli vest:

Aleksa Rakonjac
Printscreen/FB

Strelci iz osam zemalja okupili su se na tradicionalnom mitingu „Velika nagrada Novog Sada”, koji je održan prošlog vikenda u prestonici Vojvodine.

Prvog dana takmičenja sve zlatne medalje su osvojili srpski strelci. Damir Mikec (SK Policajac) opravdao je ulogu velikog favorita u pojedinačnom takmičenju muškaraca koji su gađali iz pištolja. Izjednačenu borbu za prvo mesto u finalu u istoj disciplini za žene vodile su srpske reprezentativke: olimpijka Zorana Arunović (Olimpik 011) i Brankica Zarić, članica domaćeg Novog Sada. Zahvaljujući boljoj završnici, trijumfovala je Zarićeva.

Tako jako nadmetanje najboljih strelaca u našoj zemlji nije moglo da protekne bez članova Streljačke družine „Pančevo 1813”, koji su još jednom pokazali da s pravom zauzimaju sam vrh ovog sporta u Srbiji.

Marko Ninković je osvojio srebrno odličje u konkurenciji seniora u gađanju iz pištolja, pogodio je 557 krugova i zauzeo mesto tik uz neprikosnovenog Mikeca. Velimir Ninković je trijumfovao u nadmetanju juniora, dok je u kategoriji seniora bio šesti. Gabriel Dautović je bio četvrti senior s 556 krugova, dok je Andrej Jeftenić šesti junior i deseti senior s pogođenih 546 krugova.

Kao i obično, briljirao je i Aleksa Rakonjac, koji se na ovom prestižnom takmičenju nadmetao u gađanju iz vazdušne puške.
Sjajni strelac i reprezentativac Srbije pobedio je u konkurenciji juniora sa 630,8 krugova, a u finalnom nadmetanju seniora osvojio je srebrno odličje. Bolji od njega bio je samo mađarski reprezentativac Peni. Iva Rakonjac je zauzela osmo mesto u nadmetanju juniorki, a do plasmana u finale u seniorskoj konkurenciji nedostajalo joj je samo 0,3 kruga.
Nije tu kraj uspesima pančevačkih strelaca na takmičenju u Novom Sadu.
Aleksa Rakonjac je osvojio i srebrno odličje u kategoriji juniora, u trostavu 3 x 20 metaka, gađajući iz malokalibarske puške. U konkurenciji seniora je zauzeo peto mesto, dok je njegova sestra Iva bila deveta u grupi juniorki.
Pančevački strelci, svaka vam čast!

AMSS: Putnička vozila na granici čekaju do 40 minuta, kamioni 2 sata

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.