ODBOJKAŠI PALI U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI Francuska savladala Srbiju u 5 setova na OI

21:01

28.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Vratili su se nakon 12 godina odbojkaši Srbije na Olimpijske igre, tamo ih je sačekala Francuska. Domaćin i „orlovi“ priredili su nezaboravnu odbojkašku predstavu, u kojoj su „galski petlovi“ slavili rezultatom 3:2.

Odbojkaši Srbije sjajno su otvorili meč protiv favorizovanog domaćina – Francuske. Imali vođstvo tokom celog prvog seta, u jednom momentu imala četiri poena prednosti, ali je prvi set otišao na konto izabranika Igora Kolakovića rezultatom 23:25. Istakli su se Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević kao nosioci igre.

U drugom setu potpuno druga priča. Francuzi su se za sve pitali. Konstantno su odbojkaši Srbije bili u zaostatku, da bi na kraju „galski petlovi“ ubedljivo dobili set i izjednačili (25:17).

Probudili su se „orlovi“ u trećem setu. zaigrali znatno bolje, uz dosta drame, držali su priključak. Međutim u završnici je usledio neobjašnjiv pad i serija grešaka, ubedljivo Francuzi dobijaju set za vođstvo 2:1 (17:25).

Bodrio je Novak Đoković igrače Srbije, a oni su pokazali u četvrtom setu da mogu kada je najpotrebnije. Igralo se poen za poen, a po prvi put poveli su „orlovi“ 12:11, a Francuzi su tražili tajm-aut. Srbija je završnicu kontrolisala, te dobila četvrti set 25:21.

Buđenje i let „orlova“ kao da je razljutio Francusku koja je u petom setu bila na visini zadatka, i lako došla do konačnog preokreta 15:6 i 2:3 u setovima.

(Pančevac/Novosti)

AMERIKANCI PREJAKI Srpski košarkaši poraženi u prvom meču grupne faze na OI

MANDIĆ VODIO SRBIJU DO POBEDE Vaterpolisti Srbije savladali Japan u prvom meču OI u Parizu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.