Imale 20 poena prednosti pa zamalo izgubile: Košarkašice Srbije savladale Portoriko u prvom meču na OI

08:36

29.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Portorika rezultatom 58:55 u prvom meču na Olimpijskim igrama.

Sjajno su počele meč košarkašice Srbije. Odmah su uspostavile jaku odbranu i oterale Portorikanke od koša što je njihovo najjače oružije. Saša Čađo i Jovana Nogić su pogađale sa distance, dok je Dragana Stanković pogađala sa polu distance i Marinine „lavice“ su polako i strpljivo graidle prednost. Ivon Anderson je komandovala igrom i fantastično delila lopte, a rivalke su vrlo brzo upale u nervozu. Krajem prvog poluvremena, Srbija je imala i plus 20 što je bila najveća prednost čime su napravile sebi lepu zalihu pred odlučujuće dve četvrtine.

Počele su dobro košarkašice Srbije i drugo poluvreme, ali je problem nastao u napadu. Iako su i dalje igrale sjajnu odbranu, gotovo da šest minuta „lavice“ nisu postigle koš pa je Portoriko uspeo da smanji na minus 12. Međutim, brza reakcija selektorke Marine Maljković uspela je da probudi naše košarkašice koje su vrlo brzo vratile razliku na plus 19 i uspele da uvedu meč u nešto mirniji tempo pred odlučujućih deset minuta.
Iako je delovalo da će poslednja deonica biti bez uzbuđenja, Portorikanke su od samog početka krenule agresivno i minut po minut topile razliku da bi u poslednja dva minuta Srbija ušla sa samo pet poena prednosti. Nakon toga, „nudile“ su se Portorikanke, grešile i Srbija je bila u prilici da reši meč na dva minuta ppre kraja, ali nakon što su sudije dosudile tehnički faul Dragani Stanković, a Portorikanke su realizivale tri penala došlo je do neizvesne završnice. Na kraju je Dragana Stanković pogidla ključno slobodno bacanje i donela trijumf Srbiji.

U našoj selekciju je najefikasnija upravo bila Dragana Stanković sa 15 poena, dok se kod Portorika istakla San Antonio Triniti sa 11.

Sledeći meč Srbija igra protiv Kine u sredu od 13.30, dok će Portorikanke igrati protiv Španije od 11.00.

 

(Pančevac/Novosti)

ODBOJKAŠI PALI U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI Francuska savladala Srbiju u 5 setova na OI

AMERIKANCI PREJAKI Srpski košarkaši poraženi u prvom meču grupne faze na OI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.