PETE I POSLEDNJE OI: Ivana Španović progovorila o povredi pred put u Pariz

10:27

05.08.2024

Podeli vest:

Printscreen

Srpski atletičari Ivana Španović, Adriana Vilagoš i Elzan Bibić izjavili su da su spremni da ostvare najviše ciljeve na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ivana Španović će se boriti za zlato u skoku u dalj.

„Idem na moje pete i poslednje OI, biću najstarija daljašica u Parizu. Moja neostvarena želja je olimpijsko zlato, povreda je pod kontrolom, a nije upitno da ću pokušati sve što mogu da dođem do cilja. Ne želim da se vratim iz Pariza bez osmeha“, rekla je 34-godišnja Španović na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ uoči puta u Francusku.

Medijima se obratio i trener Ivane Španović, Goran Obradović.

„Ambicije nikad nismo skrivali, pa nećemo ni sad. Krenuli smo na ovaj put i svima je jasno da je cilj vrh pobedničkog postolja. Pitamo se i mi, ali i naše protivnici, pa ćemo videti kako to izgleda na licu mesta“, izjavio je Obradović.

Atletičarka Srbije Adriana Vilagoš (20) će debitovati na OI.

„Dobila sam puno saveta, ovo su moje prve Igre. Nadam se da ću ostati fokusirana na sebe i na ciljeve, i da uživam u ovome. Trudim da ne razmišljam o pritisku, mislim da je najbitnije da ja uradim najbolje što mogu, i nadam se da će biti dovoljno. Mnogo smo trenirali, osećam se dobro, tako da bi trebalo još sve da se sklopi tamo da mogu da uradim ono što sam planirala“, rekla je Vilagoš, koja će učestvovati u Parizu u disciplini bacanje koplja.

Srpski atletičar Elzan Bibić (25) je izjavio da mu je prvi cilj da se plasira u finale OI u trci na 5.000 metara.

„Najvažnije je da zdrav i spreman idem na OI. Konkurencija je izuzetna, svetski i olimpijski šampioni, ali se nadam da ću ostvariti primarni cilj – ulazak u finale, a posle je sve moguće“, istakao je Bibić.

(Pančevac/B92)

U ŽIVOTU NIŠTA NIJE NEMOGUĆE Ovo je Noletov emotivni govor u olimpijskom selu: Zadužili ste me!

DRUGA NEDELJA OI: Danas gledamo vaterpoliste i rvača Tibilova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.