ZAVRŠENI RADOVI Dom kulture „Jožef Atila“ u Debeljači posle molerskih radova odiše svežinom

13:42

09.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Završeni su radovi na obnovi zgrade Doma kulture „Jožef Atila“ u Debeljači. Posle molerskih radova skoro sve unutrašnje prostorije odišu svežinom.

Obnova unutrašnjosti Doma kulture „Jožef Atila“ u Debeljači realizovana je posle dužeg vremenskog perioda. Krečenjem skoro svih prostorija omogućeno je nesmetano održavanje kulturno-umentičkih, ali i drugih sadržaja u ovom objektu za potrebe svih meštana Debeljače, rekao je Laslo Horti, direktor Doma kulture „Jožef Atila“.

– Prošlo je skoro 16 godina od renoviranje kompletne zgrade Doma kulture. Videlo se u nekim prostorijama da bi trebalo nešto da se radi i osveži. Obezbedili smo sredstva koja nisu velika i odlučili smo da krenemo sa radovima. Osim bine i toaleta, sve smo ostalo sredili. Na spratu imamo dve male sale, dole imamo veliku salu, imamo dve kuhinje, predvorje, stepenište, svuda smo radili. Radili smo samo krečenje prostorija. Oni koji dolaze na razne manifestacije, oni će primetiti da se nešto pozitivno desilo, rekao je Horti.

Molerski radovi odnosno krečenje prostorija je za sada jedina investicija u obnovu zgrade. Zaposleni i amateri nastavljaju sa pripremama proslave za dva jubileja, tačnije, 75. godina rada Doma kulture i 230 godina od dolaska mađara u Debeljaču.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Debeljača: U toku radovi na pravoslavnoj crkvi

DEBELJAČA: Dečak prodaje limunadu da pomogne bratu njegovog druga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.