CEREMONIJA ZATVARANJA OI Zorana Arunović i Damir Mikec nose srpsku zastavu

22:14

11.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Olimpijske igre u Parizu su završene, a zavesu na njih spušta ceremonija svečanog zatvaranja. Možete je pratiti uživo uz prenos na portalu „Novosti“.

Krenuli su da ulaze na stadion sportisti. Svaka delegacija je određivala ko nosi zastave. Za nas su to Zorana Arunović i Damir Mikec.

Na stadion je uneta i zastava Francuske, a intonira se himna ove zemlje – popularna „Marseljeza“.

Plamen se nosi na stadion „Francuska“ u Sen Deniju na kom se održava ova ceremonija, a to će učiniti najtrofejniji sportista Igara, plivač Leon Maršan koji je osvojio četiri medalje. On je uzeo fenjer u kom se nalazi plamen i krenuo ka pomenutom stadionu.

Uoči ceremonije:

Posle 16 nestvarnih takmičarskih dana od svečanog otvaranja (i dva uvodna dana nadmetanja u fudbalu i ragbiju sedam), Olimpijske igre „Pariz 2024“ su došle do kraja.

Kako se svečana ceremonija bude odvijala, tako ćemo vas u ovom blogu uživo izveštavati o njenim najznačajnijim segmentima.

Vredi pomenuti da je Srbija ove Igre okončala sa pet medalja. Zlato je završilo oko vrata strelaca Damira Mikeca i Zorane Arunović (miks, pištolj 10 metara), Novaka Đokovića i vaterpolista. Srebro je osvojila tekvondistkinja Aleksandra Perišić, a bronzu muška košarkaška reprezentacija.

 

(Pančevac/Novosti)

SVEČANI DOČEK Sutra od 20 časova srpski osvajači medalja na OI pred svojim narodom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.