TEŽAK PERIOD ZA OMOLJICU: Direktor omoljičke škole, nakon nesreće učenice, poziva sve vozače na oprez!

12:50

18.10.2024

Podeli vest:

Foto: Vladimir Ristić

Nepuna četiri dana prošlo je od saobraćajne nezgode učenice trećeg razreda omoljičke OŠ „Dositej Obradović“, kada je devetogodišnja M. M, prilikom dolaska u školu, zadobila teške telesne povrede, a direktor te obrazovne ustanove Vladimir Ristić, pored želje za što skoriji oporavak postradale devojčice, poziva i sve vozače da povedu računa, kako se ovako nešto ne bi ponavljalo.

Prema njegovim rečima, na sreću zdravstveno stanje učenice ide nabolje.

– Međutim, ovo je izuzetno težak period za njenu porodicu i sve nas. Naše molitve su svakodnevno upućene za Mašin potpuni oporavak. S druge strane, moram da istaknem da bahatost, nebriga i nevaspitanje, koje se pokazuje kroz kršenje osnovnih pravila saobraćaja i direktno ugrožava bezbednost naših najmlađih, postaje naša svakodnevica. Ne treba čovek mnogo da razmišlja, kad vidi ovakvu fotografiju, a ima ih na desetine, da se ne upita – ko je sledeće dete?! Nemoć da nešto promeniš u svojoj zajednici kada su ružne navike u pitanju, koje direktno ugrožavaju drugoga, samo pojačava osećaj gorčine i uvodi u obesmišljavanje stvarnosti. Stoga apelujem, da, makar roditelji čija deca svakodnevno koriste pešačke prelaze, poštuju zabranu zaustavljanja i parkiranja na tom mestu – poručio je Vladimir Ristić.

Prema njegovim rečima, nesreća se odigrala nakon što je devojčica prošla iza pogrešno parkiranog kamiona, a drugi je naišao, pa mu je ona uletela pod točak.

– Sreća da kamion nije jurio, inače bi posledice bile mnogo ozbiljnije. Ova nemila scena odigrala se na lokaciji ispred prodavnice „Gomeks“, to jest na početku Ulice vojvode Živojina Mišića i Trga Svetog Save. Najbitnije je istaći da se radi o zoni škole, gde je maksimalna dozvoljena brzina 30 kilometara na sat. Tu su posebna ograničenja za sve učesnike u saobraćaju, kako bi deca imala više slobode u kretanju – naveo je direktor škole.

Inače, maloletna M. M. je u toj nezgodi doživela otvoren prelom butne kosti, nakon čega je operisana u dečjoj bolnici u Tiršovoj i, na svu sreću, uspešno se oporavlja.

(Pančevac/J. Filipović)

OMOLJICA: KUD „Žisel“ i prijatelji igrali za malog Vukana

OMOLJICA: Predavanje za trudnice i dojilje 3. oktobra u 10 sati

BONUS VIDEO 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.