RAT U UKRAJINI 232. DAN: Granatirani Kijevska oblast, Nikopolj i Nikolajev! Ukrajinske snage gađale Belgorod, oštećena višespratnica

10:48

13.10.2022

Podeli vest:

Foto: Printscren/TW

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 232. dan. U Kijevu je objavljena vazdušna opasnost. Nastavlja se ukrajinsko granatiranje Donjecka.

13:04 
Vazdušna opasnost objavljena je u Poltavskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti i u gradu Zaporožje koji je pod kontrolom Kijeva.

12.25

Višespratnica u ruskom gradu Belgorodu oštećena je u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, naveo je regionalni načelnik, prenosi Rojters.

Dodao je da je zgrada pogođena i na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj je prikazano kako je deo zgrade urušen. Naveo je da nema informacijama o povređenima.

Iz Kijeva nisu komentarisali navode Moskve.

12:16 
Ukrajinske snage gađale su bolnicu u Donjecku.
12:15 
Eksplozije se čuju u Zaporožju, na snazi je vazdušna opasnost, javljaju ukrajinski mediji.
12:08 
U Belgorodu je odjeknulo više eksplozija. Usled vatre sa ukrajinskih položaja oštećena je jedna višespratnica. Deluje PVO.

11:29 
Više od 400 pripadnika „Azova“(organizacija zabranjena u Rusiji kao ekstremistička) prebačeno je u zatvore u Rusiji, gde daju iskaze o zločinima nad civilima koje su počinili, saopšteno je za Sputnjik u pres službi Istražnog komiteta Rusije.
11:12 
08:52 
Štab DNR saopštio je da su oslobođena mesta Opitno i Ivangrad u pravcu ka Artjomovsku.
Oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko rekao je da ukrajinski vojnici samovoljno napuštaju položaje u oblasti oko Artjomovska.
08:40 
Pokušaj ukrajinske vojske da izvede ofanzivu na Herson iz različitih pravaca je sprečen i oni nemaju nikakve šanse da prodru u grad, rekao je zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.
„U gradu je mirno. Život u oblasti se polako vraća u normalne tokove“, rekao je on.
07:11 
Pripadnici ekstremističke organizacije „Desni sektor“ (zabranjena u Rusiji) planirali su da izazovu nemire u Melitopolju. U tom cilju bila su pripremljena skladišta oružja, otkrio je jedan od privedenih članova, agent Službe bezbednosti Ukrajine.
(Sputnik/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.