SEDNICA SKUPŠTINE GRADA PANČEVA Jednoglasno usvojena odluka o prvom rebalansu budžeta Grada Pančeva za 2023.

10:44

07.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na sednici Skupštine grada Pančeva, koja je počela  danas u 10 sati, jednoglasno su usvojili odluku o prvom rebalansu budžeta grada Pančeva za 2023. godinu. 

 

Printscreen/TVP

U uvodnom obraćanju gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanovića pozvao je odbornike da prihvate odluku o prvom rebalansu budžeta grada Pančeva za 2023. godinu.

„Iako godina još nije prošla, mi smo vredno radili u prethodna dva meseca i javila nam se potreba da uradimo rebalans budžeta s obzirom da smo imali neke prihode koji nisu osnovni izvorni prihodi grada Pančeva. Mi planiramo i dalje da razvijamo naš grad, iz tog razloga smo se obratili Ministarstvu finansija da nam odobre da se grad Pančevo kreditno zaduži u 2023. godini kako bi mogli da realizujemo neke od kapitalnih investicija u našem gradu“, rekao je Stevanović i nastavio:

U ovom momentu mogu da kažem da nam je Ministarstvo finansija dalo saglasnost, te će se Pančevo zadužiti 613 miliona dinara. Tih 613 miliona dinara biće prosleđeno u kapitalne investicije u našem gradu. Pre svega mislim na rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucovića, kako bi jedna od glavnih ulica u našem gradu dobila izgled kakav se od nje očekuje. Druga kapitalna investicija je rekonstrukcija ulice Mihajla Obrenovića, važne ulice za sve stanovnike Tesle. Na taj način ćemo dobiti dve moderne saobraćajnice, potpuno rekonstruisane, koje će povezivati Teslu sa Kotežom, odnosno sa centrom grada. Takođe, 600 miliona dinara biće prosleđeno na izgradnju dva nova vrtića na teritoriji Pančeva, čime će biti obezbeđeno minimum 400 mesta u predškolskim ustanovama. Ja sam siguran da ćemo ovakvim potezima uspeti da izdignemo Pančevo kao grad na visok nivo“.

Petar Jojić je rekao za govornicom da će odbornici  Srpske radikalne stranke prihvatiti ovaj prvi rebalans budžeta, jer iz toga sleduje unapređenje života naših sugrađana i rešavanja određenih problema što je u interesu grada i građana.  On je, između ostalog predložio, da se u narednom periodu radi na projektu izgrdnje nove pijace i javne garaže te da se ima u vidu preseljenje starog buvljaka, jer on, kako je rekao, ugrožava bezbednost građana i bezbednost saobraćaja. Prema njegovim rečima, buvljak na Balvaniškom putu mora biti dislociran jer je katastrofa, pogotovo nedeljom kada je tu saobraćaj u kolapsu. Njegov predlog je da se konačno reši pitanje sportske sale u Bagremaru.

Odgovarajući na izlaganje Petra Jojića, gradonačelnik Stevanovć je rekao da je to „spisak želja koje nisu nerealne i koje mogu da se izvedu ali moramo da budemo realni da za sve ovo što je pomenut treba vreme. Stevanović je podsetio na projektu koji su realizovani i koji su još u toku, akcentirajući realizaciju projekta Tamiški kej, a na čije uređenje je  čekano 40 godina.  On je dodao da će se rešavati svi ti problemi jedan po jedan.

Printscreen/TVP

Inače , pred odbornicima je 71 tačka dnevnog reda, a krenulo se od najvažnijih investicija Odbornici, između ostalog, Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2023. godinu.

Na dnevnom redu su i Izmene Finansijskog plana za 2023. godinu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva u Pančevu, Gradske biblioteke Pančevo, Kulturnog centra Pančeva, Doma omladine i seoskih domova kulture, kao i  Plan rada i Finansijski plan Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin Pančevo za kalendarsku 2023. godinu.

(Ekipa Pančevca)

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA PANČEVA ZAKAZANA ZA 7. MART Pred odbornicima i Predlog o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za ovu godinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.