Proizvođači iz Dolova i Novog Sela ponovo na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu
Kao i svake godine u ovo vreme, u toku Sajam etno hrane i pića u Beogradu, a ustaljena praksa je da tada svoje proizvode prikažu i Pančevci.
Najveća smotra prozvođača tradicionalnih rukotvorina počela je 5. decembra, a otada svoje đakonije na štandu Južnobanatskog okruga, pored ostalih, predstavljaju i članice udruženja žena iz Banatskog Novog Sela i Dolova, kao i Gazdinstvo „Jarkovački“ iz istog mesta.
„Dolovke“ su kao i uvek mnogobrojnim posetiocima ponudile svoj slatki program, pre svega glavni brend – dolovačke štrudle, s kojim su već osvajale nagrade i na ovoj prestižnoj manifestaciji.
S druge strane, „Novoseljanke/Boboacele“ su ponovo skrenule pažnju na glavni proizvod – banatski hleb, pravljen na proveren starinski način, u čiju slavu su krajem meseca priredile tradicionalnu manifestaciju.
Gazdinstvo „Jarkovački“ je pokazalo inovativan pristup u proizvodnji hrane, kojem je sklono u poslednje vreme, naročito kada je reč o preradi sirovog voća i povrća, u vidu kompota, džemova, zimnice…
Svi ljubitelji domaće hrane i pića mogu da posete ovu smotru do nedelje, 8. decembra, na Beogradskom sajmištu.
(Opširnije u narednom broju štampanog izdanja „Pančevca“)
(Pančevac/J. Filipović)
Štrudlijada pobedila hladnoću i obradovala gurmane
NOVO SELO: I devojke pokazale da znaju da umese hleb