ILON MASK SE PREDOMISLIO: Iako Starlink i dalje gubi novac, nastavićemo da finansiramo ukrajinsku vladu!

08:29

18.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Tesla North

Američki milijarder i vlasnik Spejs iksa Ilon Mask, saopštio je da je ta kompanija povukla svoj zahtev upućen Pentagonu za preuzimanje finansiranja rada satelitskog komunikacionog sistema Starlink u Ukrajini.

„Spejs iks je već povukao svoj zahtev za finansiranje”, napisao je Mask u objavi na društvenoj mreži Tviter, komentarišući članak koji je objavio Politiko, preneo je Tanjug.

 

Politiko je preneo juče, pozivajući se na svoje izvore, da je Pentagon razmatrao mogućnost da samostalno finansira Starlink u Ukrajini.

Američka televizija Si-En-En prošle nedelje prenela je da je Spejs iks poslao pismo Ministarstvu odbrane SAD, u kome ih obaveštava da će prestati da plaća rad sistema Starlink u Ukrajini i zahteva da Pentagon preuzme dalje troškove finansiranja rada sistema. Ubrzo posle toga, Mask je saopštio da će, ipak, nastaviti da finansira ovaj satelitski sistem.

Pentagonov oficir za komunikaciju pukovnik Garon Garn rekao je juče za Tas s da je Ministarstvo odbrane SAD u kontaktu sa Spejs iksom i da se „trenutno radi na rešavanju detalja” oko funkcionisanja Starlinka.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.