PREMINUO ĐORĐE DRAKULIĆ ĐOKA Ostavio je neizbrisiv trag kao veliki košarkaški borac. Sahrana danas na Katoličkom groblju u Pančevu

10:27

14.02.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U četvrtak, 9. februara, preminuo je jedan od članova čuvene ekipe Košarkaškog kluba Dinamo Pančevo koja je igrala u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije 1961. godine – Đorđe Drakulić.

Rođen je 14. oktobra 1933. u Lazarevcu, a njegov prvi klub bio je čuveni Proleter iz Zrenjanina. Igrao je i za Crvenu zvezdu, a krajem 1959. godine, kada je ekipu pančevačkog Dinama preuzeo Todor Lazić Toša, Đorđe Drakulić bio je nezamenljiv član. Te 1961. godine Đoka je predvodio tim koji su činili: Pavlov, Radaković, Mirković, Stanisavljević, Petrović, Kanački, Vlajković, Popović…

Đorđe Drakulić je bio jedan od stubova ekipe u Drugoj saveznoj i Srpskoj ligi. Navijači Dinama su dugo prepričavali veliku pobedu protiv BASK-a u Beogradu, gde je naša ekipa posle „minusa” od 18 poena u prvom poluvremenu uspela da pobedi sa 85:70, uz „košarkaški valcer” Đoke Drakulića, koji je postigao 27 koševa.

Ostavio je neizbrisiv trag kao veliki košarkaški borac, vešt dribler, odličan šuter i igrač koji je bio ljubimac košarkaške publike Pančeva.

Đorđe je bio aktivan sportski radnik, član uprave KK-a Dinamo, a košarkaške utakmice u Pančevu nije propuštao, sve dok mu je zdravlje to dozvoljavalo. Nedavno je od Košarkaškog saveza Vojvodine dobio priznanje za životno delo u oblasti sporta – košarke.

Đorđe Drakulić biće sahranjen danas na Katoličkom groblju u Pančevu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.