POTPUNI KRAH CRVENE ZVEZDE U PIONIRU: Crveno-beli poraženi od Albe 72:87

21:41

24.02.2023

Podeli vest:

printscreen/Twitter/KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od berlinske Albe 87:72 u okviru 25. kola Evrolige. Domaćin je odigrao dobro prvo poluvreme, dok mu se igra u drugom u potpunosti raspala što je im je donelo poraz čime su znatno smanjili šanse za ulazak u plej-of

Alba iskoristila užasno drugo poluvreme Zvezde

Crvena zvezda poražena je od Albe iz Berlina 87:72 u okviru 25. kola Evrolige. Domaćin je odigrao dva potpuno različita poluvremena. U prvom su uspešno ostvarili i čuvali stečenu prednost dok je drugo poluvreme bilo verovatno najlošije ove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi u Evropi.

Nakon čvrstog otvaranja meča i malog broja poena, narednih desteak minuta prošlo je u znaku domaće ekipe. Zvezda je imala pozitivan rezultat, nekoliko puta dolazila do dvocifrene prednosti ali je Alba brzom igrom i asistencijama uspevala da pravi serije kojima je zaustavljala Zvezdu i sprečavala je da se značajnije odlepi.

Iako je domaćin na poluvreme otišao sa svega pet poena prednosti, odavao je utisak da će istim tempom odigrati i poslednje dve četvrtine.

Ipak, nakon pauze, Alba je zaigrala dosta bolje, napravili su seriju 10:0 kojom su došli do prvog vođstva na meču, Zvezda je ipak uspela da se povrati i da na kraj četvrtine ipak zadrži prednost 61:60.

U poslednjoj četvrtini, strpljenje u odbrani i dinamična igra u napadu Albi su doneli lake poene i brzu prednost koju je domaćin pokušao da anulira nerezonskim šutevima za tri poena.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu pogodili jednu trojku iz 16 pokušaja.

Najbolji u ekipi Albe bio je Maodo Lo koji je skoro sve poene postigao u drugom poluvremenu, a ukupno ih je imao 24. Olinde je dodao 13, a Proćida 11.

U ekipi Zvezde Petrušev je upisao 14 poena, Nedović 11, a Vildoza se zadržao na 10 koliko je imao i posle dve četvrtine.

Zvezda je sada na 13. poziciji na tabeli sa 11 pobeda i 14 poraza, Alba je i posle ovog kola poslednja sa sedam pobeda i 18 poraza.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.