MIROVIĆ OBIŠAO OPŠTINU OPOVO: Predsednik Pokrajinske vlade otvorio vrtić u Sefkerinu

15:32

06.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/igor.mirovic

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Sefkerinu, u opštini Opovo, novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Bambi“, koji je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, finansirala sa 42 miliona dinara. Pored projekta izgradnje vrtića, finansirano je i opremanje novoizgrađenog objekta sa gotovo šest miliona dinara. Nabavljen je nameštaj i didaktička i računarska oprema.

Naseljeno mesto Sefkerin do sada nije imalo vrtić i novoizgrađeni objekat je dograđen uz zgradu osnovne škole za potrebe PU „Bambi“ iz Opova.

„Devedesetoro dece će biti upisano u ovaj vrtić, koji ima najbolje uslove za boravak i rad. U Sefkerinu nećemo praktično imati nijedno dete koje neće imati svoje mesto u vrtiću. Radili smo i ranije velike projete u ovoj opštini, rekonstruisali smo put Opovo–Debeljača, a danas smo razgovarali i sa rukovodstvom opštine o budućim projektima, pre svega kada je reč o rekonstrukciji škole u Sakulama“, istakao je Mirović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

Predsednik je obišao i radove u Opovu koje finansira Pokrajinska vlada, na kompletnoj rekonstrukciji objekta Vile „Helena“, izgrađenog 1900. godine, koji će nakon toga biti prostor za kulturne sadržaje. Ovaj objekat zbog neadekvatnih uslova i stanja u kome se nalazio, nije bio u funkciji, a pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

Predsednik Mirović uručio je i direktoru Osnovne škole „Olga Petrov“ u Barandi Draganu Andrejiću rešenje za finansiranje radova na rekonstrukciji školskog objekta, vredno 31,5 miliona dinara.

Projektom su predviđeni radovi na rekonstrukciji dela prizemlja, sprata i tavanskog prostora postojećeg školskog objekta, formiranje trpezarije i tri učionice.

Školu u Barandi pohađa 140 učenika, a rekonstrukcijom će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za nesmetan nastavni proces, kao i prostor za užinu koji škola trenutno nema.

Predsednik Mirović razgovarao je sa direktorom škole o daljim potrebama te ustanove, i istakao da će Pokrajinska vlada sanirati i salu za fizičko vaspitanje i druge delove škole.

Od jula 2016. godine do danas, Pokrajinska vlada je u Opovo uložila milijardu i sto sedamdeset miliona dinara u projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, poljoprivredu, rekonstrukciju vodovodne mreže i druge lokalne projekte.

„Ulaganja se moraju nastaviti jer je Opovo jedna od manje razvijenih opština u Vojvodini“, rekao je Mirović.

Sve ono što konkretno uradimo, vezano za bolji i kvalitetniji život stanovnika u ovoj opštini, treba da motiviše ljude da ovde ostanu i to je glavni i dugoročni cilj ovakvih ulaganja, dodao je Mirović.

Zamenica predsednika Opštine Anka Simin Damjanov istakla je da Opština sama ne bi mogla da realizuje ove investicije bez podrške Pokrajinske vlade.

Obilasku opštine Opovo prisustvovali su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.