U TOKU EVAKUACIJA DRŽAVLJANA SRBIJE IZ SUDANA: Odlaze raspoređeni u tri grupe!

11:54

23.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/The Telegraph

U toku je evakuacija stranih državljana i diplomatskih misija iz Sudana. Ahmed Abdel Muti, počasni konzul Srbije u Sudanu, rekao je da se državljani Srbije evakuišu u tri grupe. Amerikanci su uspešno evakuisani, a u toku je i evakuacija Francuza.

Ahmed Abdel Muti, počasni konzul Srbije u Sudanu, rekao je da je u toku evakuacija srpskih državljana.

– Šestoro srpskih državljana evakuiše se iz Kartuma zajedno sa državljanima Ujedinjenih Arapskih Emirata, druga grupa sa četvoro srpskih državljana krenula je sa službenicima Ujedinjenih nacija, a u trećoj grupi sa turskim državljanima je i jedan srpski – potvrdio je Ahmet Abdel Muti.

Ostali srpski državljani, kojih je u Sudanu ukupno oko stotinu – ili su rešili da ostanu, ili se zbog toga što imaju malu decu predomišljaju o načinima odlaska iz Sudana, iz bezbednosnih razloga, rekao je Ahmed Abdul Muti.

Sukobi u Sudanu izbili su 15. aprila zbog spora između načelnika sudanske vojske Abdela Fataha el Burhana, koji predsedava sudanskim Suverenim savetom i Mohameda Hamdana Dagala poznatog kao Hemedti, njegovog zamenika u tom savetu i načelnika paravojnih Snaga za brzu podršku.

(Pančevac/Novosti)

SLAĐANA PANTOVIĆ JEDINI GLASAČ U ZVEČANU: Ona je stigla u pratnji policije! VIDEO

EVAKUACIJU IZ SUDANA TRAŽE 23 SRPSKA DRŽAVLJANINA! Puca se na sve strane, trenutne šanse za izvlačenje iz Kartuma – nula!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.