U AMBASADI SRBIJE U BIH OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI Prvi se u nju upisao veliki prijatelj Srbije diplomata Mirsad Muhović FOTO

11:30

06.05.2023

Podeli vest:

radiosarajevo.ba: A.K.

U Ambasadi Srbije u Sarajevu juče je otvorena knjiga žalosti, nakon masakra koji je počinjen u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u beogradskoj opštini Vračar.

– Građani BiH i svi oni koji saosjećaju sa našom boli povodom tragedije u Beogradu, u Ambasadi Srbije već od 10 sati mogu se upisati u knjigu žalosti. Naša ambasada za takvu priliku bit će otvorena sve do ponedeljka, kada će se građani moći upisati u Knjigu žalosti, kazali su ranije iz Ambasade Srbije u BiH za Radiosarajevo.ba.

radiosarajevo.ba: A.K.

Prvi se u knjigu žalosti upisao diplomata Bosne i Hercegovine Mirsad Muhović, koji je u nekoliko navrata bio u ambasadi BiH u Beogradu i svoju krajijeru posvetio dobrosusedskim odnosima Sarajeva i Beograda. Bio je prvi diplomata BiH od otvaranja Ambasade BiH u Beogradu ,a posle ministar savetnik. Tokom svog rada stekao je puno prijatelja u Beogadu.

Ovo su termini kada se građani mogu upisati u knjigu žalosti:

– Subota, 6. maj – od 12 do 14 sati

– Nedelja, 7. maj – od 12 do 14 sati

– Ponedeljak, 8. maj – od 10 do 13 sati.

Kako su nam pojasnili iz Ambasade Srbije u Sarajevu, svi oni koji žele poslati telegram saučešća mogu to učiniti elektronskim putem na e-mail adresu: ambasada.sarajevo@mfa.rs.

Vlada Srbije proglasila je petak, subotu i nedelju za Dane žalosti.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine istim povodom je proglasio 5. maj danom žalosti u celoj zemlji.

Podsećamo, maloletnik, 13-godišnji učenik Kosta K, izvršio je krvavi napad u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je devet osoba.

Ubijen je čuvar škole i osmoro učenika, a povređeno još 6 đaka i nastavnica istorije.

 

(Pančevac/radiosarajevo.ba)

TUGUJE I BOSNA I HERCEGOVINA Zbog masakra u beogradskoj školi Savet ministara BiH doneo odluku da 5. maj bude dan žalosti!

MINISTARSTVO PROSVETE SAOPŠTILO: Povodom masakra u školi „Vladislav Ribnikar“ otvorena knjiga žalost

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.