VELIKA AKCIJA POLICIJE U NIŠU: Uhapšeno 11 osoba zbog pranja novca! Iznos veći od 94 miliona dinara!

17:09

28.05.2023

Podeli vest:

tw: policia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i inspektorima poreske policije, uhapsili su 11 osoba zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, a koje su stekle protivpravnu imovinsku korist veću od 94 miliona dinara.

Uhapšeni su: V. A. (45), odgovorno lice PD „IL CAPO“ doo Ražanj, M. K. (57) odgovorno lice PD „Becchini“ doo Niš, V. A. (32), Lj. A. (56), S. I. (30), N. K. (40), A. R. (41), V. V. (56), Lj. M. (54), D. S. (29) i D. Lj. (41), dok se za dve osobe traga.

Kako se sumnja, V. A., M. K. i još jedna osoba za kojom se traga su od aprila 2021. do decembra 2022. godine izvršili prenos gotovog novca u ukupnom iznosu od 94.698.590 dinara, sa znanjem da ta imovina potiče od kriminalne delatnosti, u nameri da prikriju ili lažno prikažu nezakonito poreklo imovine.

Oni su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru angažovali fizička lica V. A., Lj. A., S. I., N. K. , A. R. , V. V. , Lj. M. , D. S. i D. Lj. kako bi za potrebe PD „Lukić-komerc“ doo Niš, PD „IL CAPO“ doo Ražanj i PD „Becchini“ doo Niš, izvršili prenos manjeg dela novca, u iznosu od 7.541.000 dinara, sa tekućih računa navedenih privrednih društava, na ime fiktivnih otkupa robe, a na tekuće račune osumnjičenih fizičkih lica.

Takođe, oni su se, kako se sumnja, sa navedenim fizičkim licima dogovorili da im za tu uslugu isplate naknadu u gotovini u određenom iznosu, zahtevajući od njih da izvrše podizanje novca u gotovom, što su oni i učinili na bankomatima i blagajnama, a koji su im u gotovom vraćali.

Kako se sumnja, V. A., M. K. i još jedna osoba za kojom se traga izvršili su prenos većeg dela novca, u iznosu od 87.157.590 dinara sa tekućih računa svojih privrednih društava na svoje privatne tekuće račune i zatim izvršili podizanje u gotovom, te su celokupan iznos tako podignutog novca u iznosu od 94.698.590 dinara, držali i koristili za svoje potrebe sa znanjem da je taj novac stečen kriminalnom delatnošću, jer fizička lica i oni sami nisu isporučivali drvene palete i poljoprivredne proizvode ovim privrednim društvima, te da je taj novac uplaćen na njihove i račune fizičkih lica, na osnovu fiktivnog otkupa robe i fiktivnih novčanih pozajmica.

Osumnjičenom V. A. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će ostali uhapšeni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

(Pančevac/Kurir)

UŽAS U BEOGRADU Sudar tramvaja i autobusa! Povređena žena koja je upravljala tramvajem i toje putnika! FOTO

IZBODEN MUŠKARAC U SARAJEVSKOJ ULICI U BEOGRADU: Napadač uhapšen, povređeni prevezen u Urgentni centar! VIDEO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.