301. ROĐENDAN VAJFERTOVE PIVARE: Evo šta je sve planirano da se održi 17. i 18. juna u dvorištu pivare!

12:25

15.06.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/YT

Povodom 301. rođendana Vajfertove pivare, organizovano je nekoliko akcija u organizaciji Inicijative Odbranimo Teslu, La Villette, Sinhrohub-a, Lokalne fondacije Pančevo, Prostori/spaces, Udruženja kućnih pivara Slad i DJ-a Aneri.

17. i 18. juna, planirano je okupljanje u dvorištu pivare, kada će se nizom akcija videti na koje sve načine može da se koristi ovaj prostor i da mu pruži nova šansa

Subota

16-18 sati – ŽURKA ČIŠĆENJA – Potrebno je da se okupimo u što većem broju i pokrenemo akciju čišćenja dvorišta Pivare. Kese, rukavice, metle i lopate će vas čekati tamo, pozvani ste da ponesete i svoju opremu, kako bismo bili efikasniji, navode organizatori.

Nedelja 

17-18:30 sati RADIONICA ZA DECU (od pet godina). – U dvorištu Pivare La Villette organizuje radionicu pravljenja maketa i skulptura od svih onih stvari koje vam stoje u fiokama i koje ste zaboravili (perlice, papiri, delovi igračaka, trakice), a koje možemo, kao i samu Pivaru, iskoristiti na potpuno drugačiji način. Ponesite ih na dogadjaj, kako bismo ih pretvorili u umetnost.

18:30-19:30 sati PANEL WEIFERT 2030 – Cilj panela je da motiviše i inspiriše građane Pančeva, i uključi ih u promišljanje i maštanje o Pivari – šta ona može da bude, kako najbolje može da služi zajednici, koji je njen značaj za kraj u kome se nalazi i ceo grad. Takođe, da mobiliše posetioce i organizatore za odbranu Pivare od investitorskog urbanizma, a za revitalizaciju Pivare po meri njihove zajednice.

Moderator: Dragan Srećković. Panelisti: Sanja Momčilović, Prostori/Spaces. Miljenko Vujaklija, Udruženje kućnih pivara Pančevo. Ana Graovac, Nova planska praksa.

19:30-00:00 sati ŽURKA – DJ Aneri + guests, Pivo – Udruženje kućnih pivara Pančevo, Perece – Kolačević poslastičarnica.

Svi događaji odvijaju se u dvorištu Vajfertove Pivare, a ulaz je iz Ulice Nikola Tesla.

(Pančevac)

KAČAREVKE PONOVO PRAVE ETNO-DAN: Festival rukotvorina u subotu na kačarevačkom glavnom platou

DOM KULTURE JABUKA: Predstava „Zaljubi se Cica u princa“ pred mališanima 16. juna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.