RUSIJA PRETVORILA TENKOVE T-55 U ROBOTIZOVANE PLATFORME: Napunjen sa 6 tona TNT-a krenuo u probijanje ukrajinskog fronta! VIDEO

10:21

20.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Tenk T-55 koji se kreće poljem, staje na protivtenkovsku minu, a ponda posle pogotka protivoklopne rakete nastaje džinovska eksplozija je ponovo aktuelizovala priču o tenkovima T-55 u rusko -ukrajinskom ratu.

Naime, krajem marta 2023. godine pojavio se snimak tenkova T-55 na železničkim vagonima kako putuje prema Ukrajini. Mnogi, pre svega oni na zapadu počeli su da se smeju da Rusija više nema tenkova, pa iz zaboravljenih skladišta dekonzerviraju i šalju na front T-55, do ozbiljnijih teorija, poput one koju je izneo i tenkovski stručnjak Vladimir Ivanović da Rusija zapravo šalje poruku:

“Rusija uvodi u upotrebu tenkove T-55. Nisam video da uvodi u upotrebu tenkove T54. Ovo je najjezivija poruka NATO paktu i najjezivija poruka svetu od upotrebe atomskih bombi na Hirošimi i Nagasakiju. Tenk T-54 nema u sebi PNZ oblogu, oblogu koja štiti posadu od nuklearnog zračenja. Tenk T55 ima tu oblogu u unutrašnjosti tenka. Tu oblogu imaju i svi naredni tenkovi nastali na području SSSR-a ( i M84), javlja TV Front.

Svi tenkovi imaju uređaje za filtriranje i ventilaciju vazduha, pravljenje natpritiska u tenku da se zaštite od ulaska ozračenog vazduha itd. Tenk T55 i svi naredni tenkovi imaju PNZ oblogu (protivnuklearna zaštita), ali tenk T55 je posrbna priča. U njegovoj elektronici preovladavaju elektronske cevi, triode, tetrode, pentode, heksode itd, i to u stabilizatoru topa STP-2 Ciklon i u radio stanici R123, ili u starijim verzijama T55 radio stanica R113. Kod svih sovjetskih tenkova nuklearni udar briše sav softver iz elektronike tenka, sistema za upravljanje vatrom navigacije, radio opreme, i ostale elektronike tenka. I tenk postaje gomila gvožđa koja stoji na bojnom polju. Nepokretna meta. Nuklearni udar ne može da obriše nikakav softver iz tenka T-55, jer ga taj tenk i nema. U slučaju nuklearnog udara svi tenkovi staju, a jedino tenk T-55 nastavlja svoj zadatak. Bez ikakvih problema. Sasvim jasna poruka. Baciti ćemo atomsku bombu. Jasna poruka. Armagedon. Ne postoji izraz “poslije” posle bacanja prve atomske bombe u ovome ratu”, rekao je autoru ovog teksta Ivanović.

Međutim bilo je aktuelna i još jedna teorija da će se tenkovi T-55 koristiti kao vatrene tačke pošto je tenkovski top D-10-T2S idealan za gađanje jednodelnom granatom. Borbeni komplet u tenku je 43 granate. Inače Rusija i dalje u svojim vojnim skladištima ima mnogo granata kalibra 100 mm.

Međutim, Rusija je smisila još jedan način kako upotrebiti tenk T-55. Umesto za prodor prema ukrajinskim linijama koristiti modifikovane T-72, T-80 i T-90M Rusi su se dosetili da od tenka T-55 stvore daljinski upravljivo vozilo napunjeno eksplozivom kada bi se aktivirao eksploziv i time stvorio “rupu” za prodor kroiz ukrajinsku liniju.

Oni koji su naklonjeni Ukrajini tvrde da su Rusi takve ideje našli u inspiraciji Islamske države koje su sa tenkova T-55 i T-62 skidali kupolu i u tenk postavljali nekoliko stotina kilograma eksploziva, a onda jurnuli prema kurdskim, sirisjkim ili iračkim položajima.

Snimak koji je načinjen dronom pokazuje prodor tenka kako na putu prema ukrajinskim linijama kreći tenk T-55 koja naleće na protivtenkovsku minu. Zatim dron koji sve snima pokazuje trenutak kada ukrajinski vojnik lansira protivoklopnu raketu, koja pogađa tenk, posle čega sledi džinovska eksplozija ž, što uzkazuje da je tenk bio krcat eksplozivom, a nedostatak posade da je tenk upravljan daljinski i stvoren kao bezposadna paltfroma.

Pomenuti događaj se dogodio u oblasti Marinka kod Donjecka, napununjen sa 6 tona TNT-a, a zatim poslat prema ukrajinskim položajima kada je usledila stravična eksplozija.

(Pančevac/TV Front)

TV FRONT: Ovako je izgledao okrašaj ruske PVO i kamikaza na nebu iznad Moskve! VIDEO

DNJEPAR POTOPIO RAZRUŠENU HE: Nivo vode u Novoj Kahovki 10 metara! Evakuacija ukrajinskih vojnika čamcima VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.